Menu

Haverschoen

Bruin
Haverschoen
Bruin
  Bruin
  € 319,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Een schoen voor alle dagen. Letterlijk

  De Haferlschuh is een geitengenaaide schoen van Juchtenleer die oorspronkelijk als werk- en gebruiksschoen diende voor de plattelandsbevolking in de Alpen. De omgeslagen teen laat ruimte voor de tenen bij het bergafwaarts lopen, terwijl de verhoogde, voorgevormde hiel de voet in de schoen houdt bij het bergopwaarts lopen. De diepe uitsparingen aan de zijkant voorkomen dat de schacht tegen de enkels schuurt, en de gewelfde zool zorgt voor comfortabel rollen bij elke stap. Onze Haferl met centrale, d.w.z. Allgäuer, vetersluiting wordt met de hand gemaakt door Schuh-Bertl volgens historische modellen. Het 3,5 tot 4 mm dikke Juchten leer komt van de enige looierij in Duitsland die het in deze dikte kan verwerken (met een vetgehalte van 20 tot 30 procent). Alleen al het kreukvrij knellen van zo'n sterk leer over de sterk asymmetrische leest is een kunst die slechts weinigen nog beheersen. De schoen is ongevoerd, zoals het een traditionele Haferl betaamt, want ten eerste zou de voering een zwak punt zijn en ten tweede is de gladde nerfzijde van het leer naar binnen gericht en de ruwe, ongevoelige vleeszijde naar buiten, zodat die helemaal niet nodig is. Alleen de dubbele hielnaad van de schacht, die uit één stuk juhleer bestaat, is aan de binnenkant bedekt met een hielvoering. Dit monument van een schoen kan letterlijk het hele jaar door worden gedragen - alle 365 dagen. De Haferl heeft geen verzorging nodig en gaat toch vele jaren mee.

  Uit München. Schoeisel van de Schuh-Bertl

  Bij Schuh-Bertl in het Glockenbachviertel in München staat duurzaamheid boven een normaal schoenleven voorop. Sinds 1989 streeft hij dit doel na door terug te keren naar de traditionele kennis van het schoenmaken, wat niet in de laatste plaats blijkt uit het feit dat het vaak historische modellen zijn die de basis vormen voor zijn gelaste en geitengenaaide schoenen en laarzen. Tegelijkertijd voldoet zijn schoeisel aan de eisen van deze tijd, waardoor het zich al vele jaren bewijst, soms letterlijk in het dagelijks gebruik. De Schuh-Bertl werkt op twee sporen, enerzijds als schoenmaker in zijn eigen werkplaats en anderzijds als ontwikkelaar die prototypes bouwt en ze vervolgens in serie laat produceren. Bertl schoenen danken hun draagcomfort niet in de laatste plaats aan het feit dat ze op een haverleest zijn gemaakt - recht aan de voorkant en vrij hoog, met ruimte voor de tenen en tegemoetkomend aan de natuurlijke vorm van de voet.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 69147

   Bovenmateriaal Runderhuid (dikte 3,5-4 mm), plantaardig gelooid. Stof tong en hiel voering koeienhuid, plantaardig gelooid. Rubberen zool. Gemaakt in Duitsland.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen