Menu

Grote gietijzeren pan met handgrepen

Nieuw
Grote gietijzeren pan met handgrepen
  € 47,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Gietijzeren alleskunner.

  Gietijzer, dat betekent: optimale warmteverdeling. Royaal formaat, dat wil zeggen: groot warmteopslagoppervlak. En dankzij deze onovertroffen voordelen is deze pan niet alleen geschikt voor het braden van vlees en groenten. Integendeel, zijn volledige potentieel komt pas tot uiting wanneer u de pan ook gebruikt als bak-, oven- of pizzaschaal. Dit alles is mogelijk - en zelfs meer, omdat deze pan met zijn brede, gemakkelijk vast te pakken handgrepen ook een uitnodigende serveerschaal is. Het is geschikt voor gebruik in de oven en op de grill. Wij raden aan de eerste paar keer dat het in de oven of op de grill wordt gebruikt iets meer bak- of braadvet (of bakpapier) te gebruiken om de af fabriek aanwezige beschermende verbrande laag van hoogwaardige bakolie te versterken. Niet te versmaden in dit formaat: De snuiten vergemakkelijken het afgieten van frituurvet en het schoonmaken van de pan.

  IJzergieten is een kunst

  Victoria in Medellín, Colombia, weet dit al 3 generaties lang. Het was 101 jaar geleden dat grootvader Raúl alle vaardigheden van het ijzergieten leerde. Al snel kon hij zijn eigen werkplaats opzetten, waar hij aanvankelijk vooral kleinere handwerkartikelen in mallen goot en te koop aanbood. De liefde voor koken en lekker eten bracht de oprichter van het bedrijf op het idee om een gietijzeren graanmolen te produceren. Achteraf gezien was dit het begin van een internationaal succesverhaal, want de ijzergieterij uit Victoria verkoopt haar kookgerei nu in 32 landen over de hele wereld. Voordat elk stuk de nu volledig geautomatiseerde productie verlaat, wordt het op de ouderwetse manier gebrand met lijnolie - gebrand, zoals de ijzerexpert zegt - en zo niet alleen voorzien van een natuurlijke beschermlaag, maar ook direct klaar voor gebruik. Dus u kunt uw gietijzeren pannen en potten meteen gaan gebruiken. Verwarm ze gewoon een paar minuten voor en gebruik de eerste paar keer misschien iets meer vet dan normaal om de gepolijste laag te behouden en aankoeken te voorkomen. En denk er a.u.b. ook aan om zeer zuur voedsel alleen voorzichtig te gebruiken en uw gietijzeren kookgerei niet te gebruiken om voedsel in te bewaren. U kunt de beschermende gepolijste laag thuis altijd opfrissen met een beetje druivenpit- of lijnzaadolie.

  Let op:

  Onderhoudsinstructies: Gietijzer mag niet in de vaatwasser. Om te reinigen veegt u de oppervlakken gewoon grondig af. Incidentele roest kan gemakkelijk worden verwijderd met een beetje bakolie, dun aangebracht met keukenpapier. Houd er rekening mee dat gietijzer sporen kan achterlaten op glaskeramische oppervlakken.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205798

   Gietijzer, gebrand met lijnzaadolie. Basis Ø 23cm, Ø bovenkant 33 cm. Randhoogte 6 cm. Breedte gemeten van tuit tot tuit 35,5 cm, van handvat tot handvat 38,5 cm. Gewicht 3,5 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu