Menu

Giusti Balsamico Bianco

Giusti Balsamico Bianco
  € 13,90Basisprijs: € 55,60/lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Basisazijn voor de dagelijkse keuken

  De zachtzoete smaak van de witte balsamico-azijn wordt uitsluitend verkregen door het inkoken van de most van autochtone druiven van de rassen "Trebbiano", "Albana" en "Montuni" - zonder schillen en pitten om verkleuring te voorkomen - en het opslaan van de geconcentreerde most in vaten van essenhout gedurende vijf tot zes jaar. Voor het bottelen wordt een beetje witte wijnazijn toegevoegd. De balsamico bianco vertoont aroma's van rijpe gele en gekonfijte vruchten en is een gewaardeerd basisproduct voor de dagelijkse keuken.

  Nummer één voor ons: Aceto Balsamico di Modena van Giusti.

  Waarom de regio rond de Emiliaanse stad Modena het centrum is geworden van een azijncultuur die van goede azijn uitstekende azijn maakt, wordt duidelijk als je er wat beter naar kijkt. Enerzijds biedt de regio goede klimatologische omstandigheden - de afwisseling van warme zomers en koude winters maakt de azijnbacteriën zeer productief. Anderzijds zijn de druiven die rond Modena groeien - Trebbiano en Lambrusco - perfect geschikt voor de productie van azijn. Aan de top van de azijnen uit Modena staat de "Aceto Balsamico Tradizionale di Modena". De enige grondstof is druivenmost die door langdurig inkoken is ingedikt. Hij rijpt vele jaren in vaten van eiken-, Maulbier-, kastanje-, kersen-, jeneverbes- en essenhout, waarbij hij steeds geconcentreerder wordt en de aroma's van de verschillende houtsoorten absorbeert. Tijdens dit proces gaat de azijn (vergelijkbaar met het solera-proces voor sherry) door vaten met een steeds hogere leeftijd. Slechts een deel van de inhoud wordt uit elk vat gehaald en in het kleinere vat gedaan. Alleen azijn uit de kleinste (30-40 liter) vaten met de oudste inhoud, waarvan niet meer dan een kwart wordt genomen, gaat in de fles. Op die manier doorloopt de azijn het hele vatenstelsel en wordt hij voortdurend vermengd met de oudere azijnen. Dit principe garandeert de constante hoge kwaliteit van de Aceto Balsamico Tradizionale di Modena. De absolute leeftijd van een dergelijke azijn kan natuurlijk niet precies worden bepaald, aangezien de eeuwenoude vaten hoeveelheden azijn bevatten die zeer vele jaren geleden zijn geproduceerd. Aceta Giuseppe Giusti werkt sinds haar oprichting in 1598 volgens dit verfijnde ambachtelijke procedé, dat gebaseerd is op eeuwenoude tradities en de tand des tijds heeft doorstaan. Wij voeren hun balsamico-azijn al sinds catalogus nr. 1. Na verschillende proeverijen in de afgelopen jaren blijft ons oordeel onveranderd: Voor ons is en blijft het de beste.

  Productkennis: Azijn

  Men kan niet genoeg lof hebben voor deze heilzame stof die de natuur ontwikkelt uit alcoholische vloeistoffen door gisting, zelfs zonder menselijke tussenkomst. Het is een voedings-, kruiden-, conserverings-, reinigings-, lichaamsverzorgings- en hygiënemiddel. En in zijn volwassen vorm, ontstaan door de keuze van een basis van hogere kwaliteit (dan de gebruikelijke spiritus) en een langzamere gisting, is het een zeldzame delicatesse. Het scala aan smaken is hier even groot als de verscheidenheid aan verschillende gefermenteerde vruchten en wijnen.

  Ingrediënten en noten:

  Proefnaam:

  Witte wijnazijn

  Ingrediënten:

  Witte wijnazijn, druivenmost. Bevat 4% zuur.

  Let op Allergenen:

  Bevat sulfieten.

  Oorsprong:

  Italië

  Verantwoordelijke exploitant levensmiddelenbedrijf:

  Giuseppe Giusti s.r.l.
  Via Quattroville 155
  41100 Lesignana Modena
  Italy

  Productinformatie

  Artikel nummer 43858

   Zuurgraad 4%. 250 ml fles
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu