Menu
Giuseppe Giusti

Giusti Aceto Balsamico

Giuseppe Giusti
Giusti Aceto Balsamico
  € 19,90Basisprijs: € 79,60/lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Balsamico voor elke dag

  Op vat gerijpt op basis van minstens acht jaar gerijpte most. Oorspronkelijk de azijn die de familie Giusti maakte voor eigen dagelijks gebruik. De balsamico heeft een evenwichtige zoet-zuur verhouding.

  Nummer één voor ons: Aceto Balsamico di Modena van Giusti.

  Waarom de regio rond de Emiliaanse stad Modena het centrum is geworden van een azijncultuur die van goede azijn uitstekende azijn maakt, wordt duidelijk als je er wat beter naar kijkt. Enerzijds biedt de regio goede klimatologische omstandigheden - de afwisseling van warme zomers en koude winters maakt de azijnbacteriën zeer productief. Anderzijds zijn de druiven die rond Modena groeien - Trebbiano en Lambrusco - perfect geschikt voor de productie van azijn. Aan de top van de azijnen uit Modena staat de "Aceto Balsamico Tradizionale di Modena". De enige grondstof is druivenmost die door langdurig inkoken is ingedikt. Hij rijpt vele jaren in vaten van eiken-, Maulbier-, kastanje-, kersen-, jeneverbes- en essenhout, waarbij hij steeds geconcentreerder wordt en de aroma's van de verschillende houtsoorten absorbeert. Tijdens dit proces gaat de azijn (vergelijkbaar met het solera-proces voor sherry) door vaten met een steeds hogere leeftijd. Slechts een deel van de inhoud wordt uit elk vat gehaald en in het kleinere vat gedaan. Alleen azijn uit de kleinste (30-40 liter) vaten met de oudste inhoud, waarvan niet meer dan een kwart wordt genomen, gaat in de fles. Op die manier doorloopt de azijn het hele vatenstelsel en wordt hij voortdurend vermengd met de oudere azijnen. Dit principe garandeert de constante hoge kwaliteit van de Aceto Balsamico Tradizionale di Modena. De absolute leeftijd van een dergelijke azijn kan natuurlijk niet precies worden bepaald, aangezien de eeuwenoude vaten hoeveelheden azijn bevatten die zeer vele jaren geleden zijn geproduceerd. Aceta Giuseppe Giusti werkt sinds haar oprichting in 1598 volgens dit verfijnde ambachtelijke procedé, dat gebaseerd is op eeuwenoude tradities en de tand des tijds heeft doorstaan. Wij voeren hun balsamico-azijn al sinds catalogus nr. 1. Na verschillende proeverijen in de afgelopen jaren blijft ons oordeel onveranderd: Voor ons is en blijft het de beste.

  Productkennis: Azijn

  Men kan niet genoeg lof hebben voor deze heilzame stof die de natuur ontwikkelt uit alcoholische vloeistoffen door gisting, zelfs zonder menselijke tussenkomst. Het is een voedings-, kruiden-, conserverings-, reinigings-, lichaamsverzorgings- en hygiënemiddel. En in zijn volwassen vorm, ontstaan door de keuze van een basis van hogere kwaliteit (dan de gebruikelijke spiritus) en een langzamere gisting, is het een zeldzame delicatesse. Het scala aan smaken is hier even groot als de verscheidenheid aan verschillende gefermenteerde vruchten en wijnen.

  Ingrediënten en opmerkingen:

  Sales description:

  Aceto Balsamico di Modena

  Ingrediënten:

  Druivenmost, wijnazijn. Bevat 6% zuur

  Let op allergenen:

  Bevat sulfieten.

  Oorsprong/Oorsprong:

  Italië

  Verantwoordelijke exploitant levensmiddelenbedrijf:

  Giuseppe Giusti s.r.l.
  Via Quattroville 155
  41100 Lesignana Modena
  Italy

  Productinformatie

  Artikel nummer 10024

   250 ml fles
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen