Menu
Victoria

Gietijzeren koekenpan

16 cm
Victoria
Gietijzeren koekenpan
16 cm
  € 19,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  De koningin van de pannen

  Als het om pannen gaat, gaat er (bijna) niets boven ijzer. Want, we citeren onszelf: "Je moet een koekenpan tot een zeer hoge temperatuur kunnen verhitten, en hij moet de warmte zo onaangetast mogelijk aan het voedsel doorgeven." Bijna geen enkel materiaal slaagt daar beter in, en de volgende solide, gietijzeren pan van Victoria in Colombia levert opnieuw het bewijs. Dat is immers precies zijn talent: hij verdeelt de warmte gelijkmatig over de tijd en kan hoge temperaturen lang constant houden. Verwarm uw gietijzeren pan altijd goed voor, dan krijgt kortgebakken vlees zijn knapperige, donkerebraune, aromatische korst, en groenten krijgen smaak als ze in een beetje olie of boter worden geroosterd, maar blijven stevig om te bijten, knapperig en vers, net als in een wok. Tip: U kunt deze pan ook op de grill gebruiken. Zorg er echter voor dat u het onmiddellijk na elk gebruik droogveegt en bewaar gekookt voedsel er niet langer in, zodat het gietijzeren oppervlak, dat vooraf is gepolijst, niet wordt beschadigd.

  IJzergieten is een kunst

  Victoria in Medellín, Colombia, weet dit al 3 generaties lang. Het was 101 jaar geleden dat grootvader Raúl alle vaardigheden van het ijzergieten leerde. Al snel kon hij zijn eigen werkplaats opzetten, waar hij aanvankelijk vooral kleinere handwerkartikelen in mallen goot en te koop aanbood. De liefde voor koken en lekker eten bracht de oprichter van het bedrijf op het idee om een gietijzeren graanmolen te produceren. Achteraf gezien was dit het begin van een internationaal succesverhaal, want de ijzergieterij uit Victoria verkoopt haar kookgerei nu in 32 landen over de hele wereld. Voordat elk stuk de nu volledig geautomatiseerde productie verlaat, wordt het op de ouderwetse manier gebrand met lijnolie - gebrand, zoals de ijzerexpert zegt - en zo niet alleen voorzien van een natuurlijke beschermlaag, maar ook direct klaar voor gebruik. Dus u kunt uw gietijzeren pannen en potten meteen gaan gebruiken. Verwarm ze gewoon een paar minuten voor en gebruik de eerste paar keer misschien iets meer vet dan normaal om de gepolijste laag te behouden en aankoeken te voorkomen. En denk er a.u.b. ook aan om zeer zuur voedsel alleen voorzichtig te gebruiken en uw gietijzeren kookgerei niet te gebruiken om voedsel in te bewaren. U kunt de beschermende gepolijste laag thuis altijd opfrissen met een beetje druivenpit- of lijnzaadolie.

  Let op:

  Onderhoudsinstructies: Gietijzer mag niet in de vaatwasser. Om te reinigen veegt u de oppervlakken gewoon grondig af. Incidentele roest kan gemakkelijk worden verwijderd met een beetje bakolie, dun aangebracht met keukenpapier. Houd er rekening mee dat gietijzer sporen kan achterlaten op glaskeramische oppervlakken.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205783

   Gietijzer (materiaaldikte 4,5 mm), gebakken met lijnolie, d.w.z. gepolijst. De opwarmtijd is afhankelijk van de warmtebron.
   Voet Ø 14 cm, Ø bovenkant 16 cm. Randhoogte 3,5 cm. Lengte 29 cm, breedte 19 cm. Gewicht 900 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen