Menu

Gietijzeren grillpan

Gietijzeren grillpan
  € 42,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Knapperig van de riffle.

  Een goede grillpan is in de eerste plaats één ding: gemaakt van gietijzer. Een goede grillpan is ook vrij zwaar. Met een materiaalgewicht van iets meer dan twee kilogram garanderen wij dat de stevigheid van het materiaal de warmte zeer lang kan opslaan, gelijkmatig over het hele oppervlak kan verdelen en vooral op een constante hoge temperatuur kan houden. Bovendien heeft een goede grillpan uitgesproken ribbels. Het voedsel gaart op deze ribbels in plaats van in zijn eigen sappen, omdat vet of vloeistoffen kunnen weglopen. Zo ontstaan ook de smakelijke grillstrepen, die het gegrilde voedsel geroosterde aroma's en knapperigheid geven: of het nu gaat om vlees en worst, vis en groenten, gegrilde kaas of tofu. Waarom moet een grillpan altijd rechthoekig zijn? Omdat het gegrilde voedsel een groter braadoppervlak heeft dan in een ronde pan, en er dus meerdere stukken vlees of groenten naast elkaar kunnen worden gelegd. Tip: Onze grillpan is natuurlijk ovenbestendig omdat het handvat ook van gietijzer is.

  IJzergieten is een kunst

  Victoria in Medellín, Colombia, weet dit al 3 generaties lang. Het was 101 jaar geleden dat grootvader Raúl alle vaardigheden van het ijzergieten leerde. Al snel kon hij zijn eigen werkplaats opzetten, waar hij aanvankelijk vooral kleinere handwerkartikelen in mallen goot en te koop aanbood. De liefde voor koken en lekker eten bracht de oprichter van het bedrijf op het idee om een gietijzeren graanmolen te produceren. Achteraf gezien was dit het begin van een internationaal succesverhaal, want de ijzergieterij uit Victoria verkoopt haar kookgerei nu in 32 landen over de hele wereld. Voordat elk stuk de nu volledig geautomatiseerde productie verlaat, wordt het op de ouderwetse manier gebrand met lijnolie - gebrand, zoals de ijzerexpert zegt - en zo niet alleen voorzien van een natuurlijke beschermlaag, maar ook direct klaar voor gebruik. Dus u kunt uw gietijzeren pannen en potten meteen gaan gebruiken. Verwarm ze gewoon een paar minuten voor en gebruik de eerste paar keer misschien iets meer vet dan normaal om de gepolijste laag te behouden en aankoeken te voorkomen. En denk er a.u.b. ook aan om zeer zuur voedsel alleen voorzichtig te gebruiken en uw gietijzeren kookgerei niet te gebruiken om voedsel in te bewaren. U kunt de beschermende gepolijste laag thuis altijd opfrissen met een beetje druivenpit- of lijnzaadolie.

  Let op:

  Onderhoudsinstructies: Gietijzer mag niet in de vaatwasser. Om te reinigen veegt u de oppervlakken gewoon grondig af. Incidentele roest kan gemakkelijk worden verwijderd met een beetje bakolie, dun aangebracht met keukenpapier. Houd er rekening mee dat gietijzer sporen kan achterlaten op glaskeramische oppervlakken.

  Kooktoestellen:

  IJzeren pannen zijn geschikt voor alle soorten fornuizen. Het fornuis mag niet kleiner zijn dan de bodem van de pan.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202225

   Gietijzer (materiaaldikte 5,5 mm), gebrand met lijnolie, dus gepolijst. Basis 21 × 21 cm, top 25 × 25 cm. Randhoogte 4,5 cm. Totale lengte 44,5 cm. Gewicht 2,2 kg. De opwarmtijd is afhankelijk van de warmtebron.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu