Pfeiffer-Gerhards Töpferhof

Fermentatie pot steengoed

Puro
Pfeiffer-Gerhards Töpferhof
Fermentatie pot steengoed
Puro
  € 164,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Gemaakt in zijn eigen sap. Eenvoudig fermenteren

  Heeft uw tuin u dit jaar weer een overvloedige oogst aan rode kool opgeleverd? De spitskool uit de groenteabonnementsdoos wacht om verwerkt te worden en, oh ja, zitten er bieten en wortelen in de bouillon? U kunt al deze groenten - en nog veel meer - op een gezonde manier bewaren door ze te fermenteren en tegelijkertijd het genot ervan verhogen. Er is niet veel meer nodig dan goed zout en een vat zoals onze gistingspot van het traditionele Westerwald aardewerk Pfeiffer-Gerhards.

  Snijd of snijd je groenten eerst in fijne reepjes en doe ze in een grote kom met wat zout. In de tweede stap pureer je de groenten of kneed je ze grondig met je handen tot het sap dat erin zit eruit begint te lopen. Onze aanbeveling: begin met een kleine hoeveelheid zout - ongeveer tien gram per kilogram verse groenten - en probeer na een tijdje kneden of het u al smaakt. Want: Het is altijd mogelijk om een snufje zout toe te voegen (maar het is niet zo gemakkelijk om het te verdunnen). Als de kool bijvoorbeeld niet helemaal knapperig is, heb je misschien iets meer zout nodig om er voldoende sap uit te persen. Als vuistregel geldt: hoe meer zout u gebruikt (maximaal 20 gram), hoe langer de houdbaarheid van de groenten, die u tenslotte zo compact en strak mogelijk in de fermentatiepot legt om de resterende lucht erin te verwijderen.

  Onze gistingspot wordt geleverd met verzwaringsstenen en deksel. Om goede praktische redenen rust het deksel in een waterkanaal. Ontsnappende gistingsgassen vinden hun weg naar buiten, terwijl de omgevingslucht geen toegang krijgt. Dit voorkomt de verspreiding van gisten die de inhoud zouden kunnen bederven (zij hebben zuurstof nodig om zich te vermenigvuldigen). De beste manier om erachter te komen of en wanneer de gewenste mate van rijpheid is bereikt, is door het te proberen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 210044

   Gemaakt van keramiek. Deel 7 l. Ø 22,5 cm. Hoogte zonder deksel 26 cm, met deksel 29 cm. Vulopening Ø 12,5 cm. 2 weegstenen (Ø 18 cm) inbegrepen. Totaal gewicht 4,6 kg. Instructies zijn inbegrepen.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen