Menu

Felco No. 12 Tuinschaar Rolling Handle

Felco No. 12 Tuinschaar Rolling Handle
€ 89,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Uit Zwitserland: snoeischaar van Felco. Met rollend handvat.

De vaste handgreep van deze compacte tuin- en snoeischaar rust op de hiel van de hand, terwijl de beweegbare handgreep met de open- en sluitende hand mee rolt. Enerzijds vermindert dit de wrijving van het handvat op de huid, anderzijds betekent het - na een korte gewenningsperiode - ook een krachtbesparing van ongeveer 30 procent.

Snijgereedschap. Voor een goede snee: Een beetje over snoeischaren

Bij het kiezen van de juiste snoeischaar is het belangrijk om eerst de vraag te beantwoorden wat er geknipt moet worden. Onze snoeischaren verschillen in materiaal, grootte, gewicht en uitrusting, zodat elke snoeischaar een specifieke taak heeft. In principe maken we onderscheid tussen twee soorten scharen: Bij een bypass-schaar schuiven twee bladen langs elkaar, waardoor een zuiver, glad raakvlak ontstaat; bij een aambeeldschaar daarentegen komt een scherp blad tegen het vaste aambeeld. Bypass-scharen zijn bijzonder geschikt voor precieze sneden die weinig kracht vergen op dunner snoeimateriaal - zoals rozen, struiken of vaste planten - terwijl aambeeldscharen kunnen worden gebruikt voor krachtige sneden op sterkere takken; ze zijn dan ook bijzonder geschikt voor het snoeien van houtachtige planten. In ons assortiment vindt u dan bijvoorbeeld specialisten voor vormsnoei of uitdunnen, voor een bijzonder handvriendelijke werkwijze of een extra sterke snede voor bijzonder dikke takken.

Productinformatie

Artikel nummer 39059

Voor takken tot 2 cm Ø. Aluminium handgrepen met kunststof coating, stalen schaarbladen, met sapgroef en draadsnijder. Nauwkeurige snij-instelling (met stelsleutel). Gemaakt in Zwitserland. Bladlengte 4 cm, totale lengte 20,5 cm. Gewicht 270 g. Alle onderdelen zijn vervangbaar en bij ons verkrijgbaar.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu