Menu
Niewsbrief

Jassen

Mouwloze jassen. Originelen uit Engeland.

Mouwloze jassenMouwloze jassen

De Mallalieu's weverij in Delph, bij Manchester, staat bekend om haar uitzonderlijke gekaarde garenstoffen en tweeds. De wollen keperbinding "Elysian" is bij uitstek geschikt voor een van de typische Engelse duffelcoats: het is een stof van zware gekaarde garens die zijn bijzondere karakter ontleent aan extra inslagdraden die stevig in de stof zijn verankerd en die - opengeknipt en kort geschoren - over de basisstof een isolerende laag vormen waarop regendruppels of sneeuwkristallen blijven liggen - zonder in contact te komen met de aldus afgeschermde stof. De visgraatstructuur van de stof vermindert ook de oppervlaktespanning, zodat de stof behaaglijk en warm is, maar tegelijkertijd veerkrachtig en vuilafstotend - een zeldzame combinatie van eigenlijk onverenigbare eigenschappen.

Mouwloze jas Elysian Heren, Antraciet

De jas sluit met vier knevels; de knevels van gekweekt hoorn zijn vastgemaakt met lederen lussen. De mouwen zijn gevoerd met viscose, zodat er gemakkelijk een blazer of jasje onder kan worden gedragen. Kap met knoopsluiting in de nek. Twee opgestikte paspelzakken met klep. Alle naden worden gekapt en de knipranden worden gepijpt.

Mouwloze jas Elysian dames, Red

100% scheerwol (basisgewicht 530 g/m²), oorsprong Engeland. Met mouwvoering van 100% viscose. Bevat niet uit textiel bestaande delen van dierlijke oorsprong: Echte hoornen knevel en lederen lussen. Kap met knoopsluiting in de nek, twee opgezette zakken met kleppen. Verzonnen in Engeland.

Menu