Jürgen Schwerter Iserlohn

Draaibare haak aluminium

Jürgen Schwerter Iserlohn
Draaibare haak aluminium
  € 9,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Voor jas of handdoek.

  Deze draaibare haak van gepolijst aluminium wordt door de fabrikant eenvoudigweg een garderobehaak genoemd. Het is alleen geschikt voor ondermontage - onder de hoedenplank in de gang misschien, of onder het keukenblad. Daar kan de lichtgewicht haak in plaats van jassen en jacks ook theedoeken en pannenlappen vasthouden, net als nodig is. Wij krijgen het van Hermann Schwerter in Iserlohn, een ijzerhandelaar sinds 1905 en vandaag een van de laatst overgebleven producenten van beslag en kapstokken in de regio, die vroeger beroemd was om zijn metaalbewerkingstraditie.

  Van nut tot versiering. Meubelbeslag

  Historisch gezien was beslag in de eerste plaats bedoeld om de bruikbaarheid van een meubel te vergroten en werd het voornamelijk gekozen vanwege het praktische nut ervan. Schilden beschermden tegen slijtage op bijzonder belaste plaatsen zoals laden, grendels, hoeken en randen; deurknoppen en ladegrepen moesten bijzonder stevig zijn. De decoratieve waarde van dergelijke voorwerpen werd daarentegen pas in de loop der eeuwen onderkend - zo werden er vanaf ongeveer de 12e eeuw steeds armaturen geproduceerd die stijlbepalend waren voor hun tijdperk. De Art Nouveau-fase was bijzonder productief, met zijn veelheid aan speelse bloemenornamenten.

  Europees ras. Onze selectie ...

  Niettemin ligt de nadruk in ons assortiment op het materiaal en de herkomst van de afzonderlijke artikelen en minder op de eeuw waaruit zij afkomstig zijn. Wij vermijden goedkope imitaties uit India en China en blijven in plaats daarvan in Europa - en daar in regio's waar de productie van dergelijke meubels van oudsher thuis was.

  ... Uw ontwerpopties

  U kunt het beslag gebruiken om een oud meubelstuk te verfraaien of om bestaande, mogelijk defecte onderdelen te vervangen door goed werkende, om een lang gekoesterde gewone rommelmarktvondst met eenvoudige middelen op te waarderen of misschien om een zelfgemaakt meubelstuk helemaal nieuw uit te rusten met wielen of handgrepen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207338

   Gepolijst aluminium. Haak Ø 5 cm, uitsteeksel 5 cm. Gewicht 30 g. Bevestigingsgat Ø 4 mm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen