Menu

Dekbedovertrek Linnen Gestreept

Rood-blauw streepje - 155 × 220 cm
Dekbedovertrek Linnen Gestreept
Rood-blauw streepje - 155 × 220 cm
  € 269,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Momenteel niet beschikbaar
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Pittig om aan te raken. Kleurrijk in het garen.

  Hoffmann gebruikt alleen linnen garens van Europese herkomst, omdat dit de enige manier is om de kwaliteit en de uitstekende eigenschappen van linnen te garanderen. Ook voor dit beddengoed wordt Europees langvezelig vlas gebruikt. De kleurrijke garens worden vóór het weven geverfd - een proces dat meer tijd en geld kost dan het bedrukken van de stoffen, maar dat de kleuren intenser en lichtbestendiger maakt. De stof is wat sterker en voelt pittig aan.

  Garen tellen.

  Het aantal garen wordt aangegeven in Nm (metrisch getal). Hoe hoger het getal, hoe fijner het garen. Een garengetal van Nm 100 betekent dat 100 meter garen 1 gram weegt. Een extra cijfer wordt toegevoegd indien het garen uit verscheidene eendraadsgarens is getwijnd, bijvoorbeeld Nm 100/3 voor een garen dat uit drie eendraadsgarens is vervaardigd.

  Beddengoed. Gemaakt van zuiver linnen.

  Voordat katoen naar Europa kwam, werd beddengoed meestal van linnen gemaakt. Daar waren goede redenen voor: Het is van nature antistatisch en trekt geen stof aan. Door het gladde oppervlak is het vriendelijk voor de huid en gemakkelijk schoon te maken. Linnen kan goed warmte geleiden en veel vocht opnemen zonder vochtig aan te voelen. Omdat het ook snel vocht afvoert, wordt het als aangenaam verkoelend ervaren. Daarom raden wij linnen beddengoed speciaal voor de zomer aan.

  Lausitz linnen.

  Oberlausitz is een van de Europese textielregio's waar het weven van linnen van oudsher thuis is. De Leinenweberei Hoffmann heeft - als een van de weinige bedrijven - haar positie daar tot op heden weten te handhaven, hetgeen zij te danken heeft aan de gegroeide en gecultiveerde schat aan ervaring en de relatief vroege specialisatie in jacquardweven en borduren. Met de nationalisatie in de jaren zeventig nam de individualiteit en de productie van zuiver linnen zichtbaar af. Pas toen het bedrijf in 1994 werd geherprivatiseerd, kon het het werk op de oude weefgetouwen hervatten en zo de traditie van het linnen van de Oberlausitz voortzetten. Het bedrijf weeft en confectioneert sinds 1905 linnen in zijn hoofdkantoor in Neukirch, Lausitz.

  Productinformatie

  Artikel nummer 69002

   100% linnen, naturel en ongeverfd of garengeverfd. Linnen weefsel. Stofgewicht van de overtrekken 220 g/m², stofgewicht van de hoeslakens 215 g/m². Garengetal Nm 16. Alle overtrekken zijn voorzien van in garen gedraaide knopen. Onderhoudsinstructies: machinewas op 60 °C met een mild wasmiddel zonder optische witmaker. Niet geschikt voor de droger, trek het wasgoed in vorm terwijl het nog vochtig is. De krimp van 4% is verdisconteerd in de snede. Alle hoezen zijn voorzien van met garen omwikkelde gedraaide knopen.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu