Menu

Beuron Goudsbloemcrème

Beuron Goudsbloemcrème
  € 9,90Basisprijs: € 198,00/lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Van oudsher is calendula (Calendula officinalis) een geliefd middel tegen een droge, schrale huid.

  Natuurlijk zuivere huidcrèmes van Beuron

  De kloostertuin van Beuron bevat grote gewassen lavendel, calendula, kamille en smeerwortel. Van de planten worden sterk geconcentreerde extracten gemaakt, die in de kloosterkwekerij worden verkregen. Het recept van de crèmes is onlangs herzien, zodat ze nu gebaseerd zijn op amandelolie, karitéboter en glycerine. Minerale oliën worden niet gebruikt en ze zijn ook vrij van geur- en kleurstoffen. Net als vroeger zijn deze huidcrèmes relatief vet, maar ze worden nu iets gemakkelijker in de huid opgenomen.

  Verborgen schatten

  In de bovenloop van de Donau, tussen Tuttlingen en Sigmaringen, ligt de benedictijnenabdij St. Martin in Beuron. Tot de secularisatie hadden daar Augustijnen geleefd; in de tweede helft van de 19e eeuw begon daar weer een kloosterlijke bloei met de eerste nieuwe benedictijnse stichting na de afschaffing van de kloosters, die ook op andere plaatsen talrijke vruchten afwerpt. Beuron ligt verborgen en afgezonderd in de kalksteenrotsen van de Zwabische Jura. In deze rust ontwikkelde zich aan het begin van de 20e eeuw de "School van Beuron", een van de belangrijkste stijlen van de moderne sacrale kunst. Sommige van de schilderijen en het goudsmeedwerk zijn toegankelijk in de kloosterkerk.

  Productinformatie

  Artikel nummer 42746

   tube van 50 ml
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Goede dingen van kloosters

   Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

   Goede dingen van kloosters