Menu

Atoma schrift A4 blanco

Zwart
Atoma schrift A4 blanco
Zwart
  € 29,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Manufactuur Atoma. Een laptop- en methodesysteem in geprefabriceerde onderdelen en als bouwpakket.

  Het 60 jaar oude Belgische notitiesysteem Atoma bestaat uitsluitend uit rolringen en vliegende bladen, waarbij de ringen voorkomen dat de bladen vliegen en de bladen voorkomen dat de ringen rollen - maar beide blijven altijd gemakkelijk van elkaar los te maken dankzij een gepatenteerde speciale perforatie van de bladen. Zo kunt u de verschillende inlegvellen van uw zelf samengestelde notitieboeken op elk gewenst moment aanvullen, wijzigen en mengen - zelfs met formulieren, kalender- of adresboekafdrukken die u zelf vanaf uw PC op de blanco formulieren maakt en met de Atoma-punch de juiste gaatjes ponst.

  De krant. Een echt schrijfpapier.

  Bijna al het "schrijfpapier" dat tegenwoordig te koop is, is geoptimaliseerd om probleemloos door offset- of kantoorprinters te lopen, wat altijd ten koste gaat van degene die er met de hand (en met vulpen, biros of potlood) op wil schrijven. Wij hebben (zeer zorgvuldig) een papier geselecteerd dat maximaal is afgestemd op de behoeften van handschrijvers. Potlood en vulpen glijden er verbazend schoon overheen, vulpen en biros-inkt worden zonder uitlopen aangenomen, en ook grafietpennen laten een homogeen, schoon letterbeeld achter.

  Specialiteit van Brussel

  De schriften van de Brusselse papierfabrieken G. Mottart, die sinds 1948 onder de merknaam "Atoma" worden aangeboden, zijn een standaard - althans in België; daar kent en waardeert ieder kind de eenvoudige maar immens praktische bindtechniek van Atoma. Het feit dat hun verbazingwekkende werk-methodische voordelen zich pas in tweede instantie openbaren, kan verklaren waarom het Atoma-tijdperk in dit land nog niet is aangebroken.

  Het principe: spiraal notitieboek, ringband...

  De bediening van het schrift, dat is gebonden door middel van gesloten aluminium ringen, komt overeen met die van een spiraalgebonden schrift: Het kan volledig worden omgevouwen, zodat het minder oppervlakte nodig heeft dan een gebonden notitieboek of een ringband, en er kan eventueel op worden geschreven zonder vaste ondergrond. Maar: in tegenstelling tot spiraalgebonden notitieboeken kunnen de afzonderlijke vellen van de Atoma-notitieboeken - net als bij de ringband - op elk moment worden verwijderd en opnieuw worden geplaatst (wat ook werkt tussen de verschillende formaten).

  ... en nog veel meer

  Zo ver, zo bekend. Maar de echte toegevoegde waarde van dit principe blijkt voor degenen die weten hoe het te gebruiken en individueel te verbeteren als volgt: allereerst vergemakkelijkt het systeem het chronologisch of thematisch gestructureerd archiveren van notities en transcripties (evenals de uitwisseling ervan tussen verschillende personen); de notities kunnen op elk moment worden aangevuld; dit niet alleen met handgeschreven A4, A5, A6 of A7 Atoma-notities, maar ook met digitale of gedrukte informatie (bijvoorbeeld e-mails, tekst/foto-notities).(bv. e-mails, tekst-/beeldbestanden, pagina's uit tijdschriften/prospectussen) door ze af te drukken of te kopiëren op blanco pagina's. Op dezelfde manier kunt u uw eigen regels of formuliersjablonen (bv. beurs- of vergadernotities, notulen, checklists, enz.) toevoegen aan blanco pagina's; en tenslotte: een Atoma-schrift kan worden uitgerust met pagina's met verschillende regels naargelang de behoefte - een optie die door Belgische leerlingen wordt gebruikt om het gewicht van hun boekentas tot een redelijk niveau te beperken door alleen de voor de dag benodigde bladen mee te nemen (en deze in slechts één schrift). De schriften, die verkrijgbaar zijn in vier formaten, zijn speciaal voor ons gemaakt met ringen van aluminium (in plaats van plastic) en covers van Texon. Crèmekleurig papier, 90 g/m². Texon cover (0,8 mm).

  Nota over de materialen Texon

  Texon wordt vooral in de textiel- en schoenindustrie gebruikt als ledervervanger, maar het dient ook als bindmateriaal of, zoals in dit geval, als vervanger van karton. Het materiaal, dat bestaat uit gelatexeerde cellulosevezels en qua produktietechnologie verwant is aan papier, is waterdicht en dus minder gevoelig voor vocht, veel beter bestand tegen mechanische belasting, en het "delamineert" niet, d.w.z. het lost niet op in afzonderlijke lagen na langdurig gebruik - in tegenstelling tot karton met open randen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 20835

   Notitieboekje met 144 pagina's DIN A4. Blanco papier, 90 g/m². 30 × 21,5 cm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten
   Menu