CARE BY ME

Zuivere Nieuwe Wol Deken Nepal

Lichtbruin
CARE BY ME
Zuivere Nieuwe Wol Deken Nepal
Lichtbruin
  € 299,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Heerlijk zacht. Deken gemaakt van Nepalese scheerwol

  Deze deken van zuiver scheerwol heeft twee bijzondere eigenschappen. De eerste valt meteen op als je de stof aanraakt: hij is buitengewoon zacht, soepel en fijn, zoals je anders alleen kent van alpaca- of kasjmierdekens. Toch is dit pure scheerwol. De grondstof komt, en dit is het tweede bijzondere kenmerk, van schapen die leven en grazen in de hoogten van de Himalaya, maar daar eigenlijk niet vandaan komen. Pesticiden en voederadditieven zijn daar onbekend en kunnen sowieso niet worden gebruikt. De fijne, langvezelige wol wordt voornamelijk in de lente geschoren, wanneer de dieren van vacht veranderen, eerst gekamd en machinaal gekaard. Voor verdere verwerking wordt de wol in een soort droogtrommel gestopt en met koude lucht behandeld, waardoor de vezels bijzonder zacht worden en de stof deze fantastische zijdeachtige kwaliteit krijgt.

  Handgeweven in een keperbinding. Duurzaam en met een vloeiende drapering

  De deken is met de hand geweven op een oud handweefgetouw in een sociale werkplaats in Kathmandu. De keperbinding vertoont de karakteristieke diagonale keperbinding waar dit weefsel zijn naam aan te danken heeft: "Keper" betekent in het Nederlands "balk" of "spant", vandaar dat de keperbinding soms ook "balkbinding" wordt genoemd. Als de richting van de nok op regelmatige afstanden verandert, is het resultaat het klassieke visgraatpatroon. Overigens, een andere zeer bekende, typisch robuuste keperbinding is denim, de blauw-witte jeansstof. Door de wat lossere verweving van de draden kunnen bij deze weving meer ketting- en inslagdraden worden gebruikt dan bij bijvoorbeeld platbinding. Voor deze deken van scheerwol zijn ook sterkere garens gebruikt met een garengetal van Nm 28/2, dus hij is zeer dicht geweven en slijtvast, maar toch soepel en heeft een zachte, vloeiende drapering.

  CARE BY ME. Deens design, traditioneel vakmanschap

  Achter het Deense label CARE BY ME zitten ontwerpster Camilla Gullits en haar zakenpartner Pernille Pold. Hun ontwerpen combineren Deens design met traditioneel vakmanschap uit India en Nepal, omdat ze niet alleen duurzame kleding en woningtextiel van hoge kwaliteit willen aanbieden, maar ook textiel dat op een grondstofvriendelijke en eerlijke manier is geproduceerd. In Nepal bijvoorbeeld maakt handgemaakt textiel een groot deel uit van de nationale economie en net als in India is de productie van textiel traditioneel in handen van vrouwen. CARE BY ME werkt daarom met kleine werkplaatsen waar vrouwen het traditionele handwerk kunnen leren en beoefenen om hen een vast inkomen te bieden. De nieuwe wol komt uit de regio rond Kathmandu en wordt daar ook gesponnen. De gebruikte katoen is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt en CARE BY ME betrekt het van een GOTS- en Fairtrade-gecertificeerd partnerbedrijf.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207462

   100% scheerwol. Herkomst Nepal. Basisgewicht 295 g/m². Gemaakt in Nepal. 130 × 180 cm

   Wasvoorschrift

   text
   Handwas maximum temperatuur ( 40 °C )
   text
   Niet bleken
   text
   Vlak drogen
   text
   Zooltemperatuur ( 110 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen