Menu
Care by me

Zuivere Nieuwe Wol Deken Nepal

Lichtbruin
Care by me
Zuivere Nieuwe Wol Deken Nepal
Lichtbruin
  € 299,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Heerlijk zacht. Deken gemaakt van Nepalese scheerwol.

  Deze deken van zuiver scheerwol heeft twee bijzondere kenmerken. Het eerste voel je meteen als je de stof aanraakt: hij is buitengewoon zacht, soepel en fijn, zoals je die anders alleen kent van alpaca- of kasjmierdekens. Toch is dit pure scheerwol. De grondstof komt, en dit is het tweede bijzondere kenmerk, van schapen die leven en grazen in de hoogten van de Himalaya, maar daar niet echt inheems zijn. Pesticiden en voederadditieven zijn daar onbekend en kunnen sowieso niet betaald worden. De fijne, langvezelige wol wordt voornamelijk in het voorjaar, wanneer de dieren van vacht veranderen, geschoren, eerst gekamd en vervolgens machinaal gekaard. Vóór de verdere verwerking wordt het in een soort droogtrommel gestopt en met koude lucht behandeld, waardoor de vezels bijzonder zacht worden en de stof die fabelachtig zijdeachtige kwaliteit krijgt.

  Handgeweven in een keperbinding. Duurzaam en met een vloeiende drapering.

  De deken is met de hand geweven op een oud handweefgetouw in een sociale werkplaats in Kathmandu. De keperbinding vertoont de karakteristieke diagonale keperrand waaraan deze bindingen hun naam te danken hebben: "Keper" betekent in het Nederlands "balk" of "spant", vandaar dat de keperbinding soms ook balkbinding wordt genoemd. Als de richting van de nok regelmatig verandert, is het resultaat het klassieke visgraatpatroon. Overigens, een andere zeer bekende, typisch robuuste keperbinding is denim, de blauw-witte jeansstof. Door de wat lossere verweving van de draden kunnen bij dit weefsel meer ketting- en inslagdraden worden gebruikt dan bij bijvoorbeeld platbinding. Voor deze deken van scheerwol worden bovendien sterkere garens gebruikt met een garengetal van Nm 28/2, zodat hij zeer dicht geweven en slijtvast is, maar toch soepel en zacht valt.

  Care by me. Deens design, traditioneel vakmanschap

  Achter het Deense label Care by me zitten de ontwerpers Camilla Gullits en Pernille Pold. In hun ontwerpen komen Deens design en het traditionele vakmanschap van India en Nepal samen, omdat zij niet alleen duurzaam textiel van hoge kwaliteit willen aanbieden, maar ook textiel dat duurzaam en eerlijk is geproduceerd. In Nepal bijvoorbeeld maakt handgemaakte textiel een groot deel uit van de nationale economie, en net als in India is de productie van textiel traditioneel in handen van vrouwen. Care by me werkt daarom met kleine werkplaatsen waar vrouwen het traditionele ambacht kunnen leren en beoefenen, zodat zij een vast inkomen kunnen verdienen. De grondstof voor de wollen dekens komt uit de streek rond Kathmandu en wordt daar ook gesponnen. Het gebruikte katoen is GOTS gecertificeerd, Care by me betrekt het van een GOTS en Fairtrade gecertificeerd partnerbedrijf.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207462

   100% scheerwol. Herkomst Nepal. Basisgewicht 295 g/m². Gemaakt in Nepal. 130 × 180 cm

   Wasvoorschrift

   text
   Handwas maximum temperatuur ( 40 °C )
   text
   Niet bleken
   text
   Vlak drogen
   text
   Zooltemperatuur ( 110 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen