Menu

Wok gebruind

Nieuw
Wok gebruind
  € 99,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Snel koken in de wok

  Zoals hier, diepgetrokken tot een millimeter wanddikte, warmt het gepolijste ijzer binnen zeer korte tijd op en geeft de warmte van het fornuis zonder omwegen door aan het voedsel. Deze wok is vooral geschikt voor het sauteren of bakken van vlees en groenten, maar kan ook worden gebruikt voor het stomen, blancheren, smoren, frituren en roosteren van voedsel, zoals gebruikelijk is in de Aziatische keuken. In vergelijking met andere gietijzeren modellen is de wok van de Netherton Foundry zeer licht en kan daarom gemakkelijk met één hand worden gedraaid. De gieterij in Shropshire zegt dat zij dit model met houten handvat vaak verkoopt aan Japanse restaurants in Engeland.

  Gepolijst ijzer. Gecoat - zonder gecoat te zijn

  In Shropshire, waar het begin van de industrialisatie zijn historische wortels heeft en waar 's werelds eerste ijzeren brug in 1779 een waterloop overspande, is de Engelse ijzergieterij Netherton Foundry al meer dan 30 jaar gevestigd. De productie van ijzeren voorwerpen is nog steeds semi-industrieel en niet volledig geautomatiseerd. Enerzijds worden machines gebruikt om het ijzer vorm te geven door het te gieten, te dieptrekken of in holle vormen te persen. Anderzijds worden veel stappen nog steeds met de hand gedaan. Het kookgerei is zo dunwandig en licht dat men op het eerste gezicht geen ijzer zou verwachten. Op het tweede gezicht vertoont het oppervlak echter een patina dat typisch is voor het materiaal, want in de Netherton Foundry wordt elk stuk gepolijst, d.w.z. gebrand met een fijn laagje lijnolie (in plaats van zuur). Een proces waarbij zich op het oppervlak een zogenaamde edelroest vormt, die als een natuurlijke coating beschermt tegen verdere corrosie.

  Productinformatie

  Artikel nummer 17589

   Ijzer gepolijst (gebrand met lijnolie), messing schroeven. Handvat van eikenhout. Volume 3,5 l. Voet Ø 16 cm, Ø bovenkant 33 cm. Gewicht 1.170 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu