Menu

Wilgenkatoen takvilt

(6 stuks)
Wilgenkatoen takvilt
(6 stuks)
  € 34,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Duurzame paastak. Duurzaam natuurbehoud

  Even duurzaam als decoratief: met de hand gevilt van zuivere scheerwol, zijn deze wilgenkatjes permanent fris en ontluikend en zien er net zo pluizig uit als hun natuurlijke voorbeeld, de katjes van de salmiak. De met vilt omwikkelde draadtakken zorgen niet alleen voor een stabiel arrangement in de vaas, maar lenen zich ook voor andere decoratieve ideeën, zoals het inpakken van cadeautjes of het versieren van de paasontbijttafel.

  Immers, een Pasen zonder wilgenkatjes zou geen echt Pasen zijn - je ontzegt de paashaas immers niet zijn paaseieren. De met harige knoppen bedekte takken van de wilg danken hun betekenis aan christelijke gebruiken. Elk jaar op Palmzondag herdenken christenen de intocht van Jezus in Jeruzalem: volgens de traditie legde de juichende menigte de weg van de Messias af met palmbladeren. Aangezien palmbomen in Europa niet groeien (althans niet vrijwillig), vooral niet in rooms-katholieke streken, werd de wilgenboom, die al in maart uitloopt, gekozen voor kerkversieringen en processies. Tegenwoordig heeft deze traditie echter zijn valkuilen, omdat de in onze regio inheemse salmiakwilgen (Salix caprea) nu beschermd zijn. Met reden: als vroege bloeiers zijn wilgen een belangrijke bijenweide, die bijen, hommels, vlinders en vele andere insecten het eerste essentiële voedsel na de winter bieden. Deze gevilte wilgenkatjes zijn een prachtig alternatief dat ook bij natuurbeschermers een glimlach op het gezicht kan toveren - en des te duurzamer omdat je de takken het hele voorjaar en ook volgend jaar weer tot een aantrekkelijk boeket kunt schikken.

  Eerlijk gecombineerd. Gry & Sif

  Tijdens haar trektocht door Nepal werd de Deense Gry Staunstrup onmiddellijk gegrepen door de openheid en warmte van de inwoners - en door hun vakmanschap. Zij kon in detail observeren hoe vakkundig en vaardig Nepalese vrouwen wol vervilten om Objekten te maken. Het idee was snel geboren om deze vaardigheid te gebruiken en het Nepalese handwerk te combineren met Deens design. En het idee werd onmiddellijk gevolgd door actie.

  Sinds 2000 produceert het bedrijf Gry & Sif in Nepal verschillende producten van wolvilt. Gry Staunstrup levert de ontwerpen in typisch Deense stijl, even opvallend als discreet en tegelijkertijd zorgeloos en vrolijk; de producten worden door Nepalese vrouwen in traditioneel handwerk gemaakt. Gry & Sif is nu Fair Trade gecertificeerd en staat voor eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden, milieubewuste productie en transparantie. Voor de vilten producten wordt uitsluitend zuivere scheerwol van Nieuw-Zeelandse schapen gebruikt - elk product is uniek en handgemaakt.

  Let op:

  Bepaalde fabricagestappen worden met de hand uitgevoerd. Kleine afwijkingen in grootte en kleur kunnen dus voorkomen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 205124

   100% scheerwol (herkomst Nieuw-Zeeland). Stengels draad, omwikkeld met scheerwol. Set met in totaal 6 wilgenkatjes. Elke bloem H 1,5 × B 1 cm. Totale lengte per tak 40 cm. Totaal gewicht 55 g. Levering zonder vaas en zonder decoratie.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen