Menu

Wilde bijen huis Robinia hout

Wilde bijen huis Robinia hout
  € 52,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  op voorraad, Levering in 4-5 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Als we op zoek zijn naar een bepaald goed en merken dat de zoekresultaten niet voldoen aan onze eisen wat betreft materiaal, uiterlijk en functie, dan laten we het product soms maken volgens onze specificaties. In het geval van dit wilde bijenhuis was een zorgvuldige, schone en dus scheurvrije verwerking van het juiste hout voor ons bijzonder belangrijk voor het welzijn van de dieren.

  Nieuw huis

  Deze nestkast, gemaakt van weerbestendig robiniahout, biedt onderdak aan verschillende soorten bijen en wespen en stelt hen in staat hun nesten te bouwen en hun broedsel te verzorgen. Een noodzakelijke vervanging, want natuurlijke nestgelegenheid voor deze zo belangrijke insecten wordt steeds zeldzamer in onze opgeruimde omgeving. Dus hebben we ook ons wilde bijenhuis model opnieuw laten ontwerpen: De rietkap is verwijderd en het interieur is nu volledig voorzien van schoon geboord Robinia hout. Rietstengels zijn niet zo gemakkelijk netjes uit te hollen, zodat er voor de insecten altijd het gevaar bestaat dat zij hun gevoelige vleugels verwonden aan de dwarse spaanders. De boorgaten in het hout worden daarentegen met speciale zorg ontbraamd en gladgestreken om juist dit risico uit te sluiten. Zo goed gehuisvest zorgen de bijen al in het vroege voorjaar voor de bestuiving van hun fruitbomen.

  Nieuw huis. Nest- en voederplaatsen in de tuin

  Natuurlijke wanorde ontbreekt bijna overal in ons opgeruimde landschap. De grote landbouwgebieden worden nauwelijks meer omzoomd door struiken en heggen, en in de tuinen van onze huizen worden de bloeiende planten onmiddellijk gesnoeid en teruggesnoeid, en worden bladeren en snoeihout verwijderd. Als gevolg daarvan zijn er steeds minder natuurlijke habitats voor nuttige insecten en, incidenteel, voor onze inheemse zangvogels. Nesthulpen en voederplaatsen zijn het middel bij uitstek om zowel de tuin nieuw leven in te blazen als het ecosysteem daardoor te verbeteren. Ze zorgen ervoor dat nuttige insecten de tuin koloniseren, waardoor het gebruik van pesticiden overbodig wordt en tegelijkertijd verhelderende waarnemingen kunnen worden gedaan. Soortenbescherming en natuurbeleving kunnen op deze manier heel goed worden gecombineerd. Aangezien de dieren de voorkeur geven aan individuele formaten, kunt u bepaalde soorten vrij gericht bevorderen door alleen de nesthulp te kiezen. Onze nest- en voederplaatsen zijn gemaakt van milieuvriendelijke, duurzame en aantrekkelijke materialen.

  Hint:

  Het nestkastje moet op een zonnige plaats worden geplaatst, beschermd tegen wind en regen. Het moet ook in de winter buiten blijven, anders zouden de insecten voortijdig uitkomen. Alle soorten die erin nestelen zijn ongevaarlijk voor mensen en huisdieren.

  Productinformatie

  Artikel nummer 58384

   Volledig gemaakt van onbehandeld robiniahout. Breedte 14 cm, diepte 11 cm, hoogte 27,5 cm. Gewicht 1,9 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten
   Menu