Menu

Werklaars Rusland leder

Bruin
Werklaars Rusland leder
Bruin
Bruin
€ 349,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)
slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

Algemene informatie

Monumentaal schoeisel. De Juchten laars

Duurzaamheid die langer meegaat dan een normale schoenlevensduur is een topprioriteit bij Schuh-Bertl in München. Onze Juchten laars is daarvan het indrukwekkende bewijs: dit monument van een schoen, een vrijwel onverwoestbare werklaars die al tientallen jaren in de praktijk beproefd is, staat als een grillig blok tussen zijn gelijken. Afgeleid van een werklaars die al sinds de jaren 1920 wordt gedragen, is hij gemaakt op een haverleest - recht van voren en vrij hoog, met ruimte voor de tenen. Bertl gebruikt uitsluitend asymmetrische leesten, dit komt overeen met de natuurlijke stand van de tenen en zorgt voor voldoende steun zonder druk.

Het leer: dikke Gallusser Juchten

Het leer is een zeldzaam, grof Gallusser leer, ook wel bergschoenleer of Juchten genoemd. Dit vette leder, verkregen uit de huid van Zwitserse bergkoeien, is op de schacht van onze laars te zien met de vleeskant met open poriën naar buiten. Het is verzegeld met vet en was, waardoor de Gallusser Juchten buitengewoon scheurvast, ongevoelig en bijna waterdicht is. Lichte krassen of wonden, die tijdens het gebruik van tijd tot tijd kunnen ontstaan, kunnen gemakkelijk worden weggewreven of verwijderd door lichtjes te smeren.

Echt dubbel gestikt. Zonder frame

De door Bertl toegepaste techniek van het dubbele stiksel werd ongeveer 200 jaar geleden ontwikkeld voor bergboeren en bosarbeiders die onder extreme omstandigheden moesten werken. De binnenzool wordt eerst aan het bovenleder en de voering genaaid met behulp van de zogenaamde éénsteekstechniek. Vervolgens wordt het bovenleer naar buiten omgevouwen en met een tweede naad aan de rubberen tussenzool genaaid. Hij is dus tweemaal aan de onderkant van de schoen genaaid, d.w.z. "dubbel gestikt", wat de schoen bijzonder stabiel maakt. Op de versterkte hielkap zijn in het leer naadgroeven gestanst, die de naden grotendeels opvangen en zo extra bescherming bieden.

Uit München. Schoeisel van de Schuh-Bertl

Duurzaamheid die langer meegaat dan een normale schoenlevensduur is de topprioriteit bij Schuh-Bertl in het Glockenbachviertel in München. Sinds 1989 streeft hij dit doel na door terug te grijpen naar de traditionele kennis van het schoenmaken, wat niet in de laatste plaats tot uiting komt in het feit dat het vaak historische modellen zijn die de basis vormen van zijn welt- en geitgenaaide schoenen en laarzen. Tegelijkertijd voldoet zijn schoeisel aan de eisen van deze tijd, waardoor het zich al vele jaren heeft bewezen, soms letterlijk in het dagelijks gebruik. De Schuh-Bertl werkt op twee sporen, enerzijds als schoenmaker in zijn eigen werkplaats en anderzijds als ontwikkelaar die prototypes bouwt en ze vervolgens in serie laat produceren. Bertl schoenen danken hun draagcomfort niet in de laatste plaats aan het feit dat ze gemaakt zijn op haverleesten - recht aan de voorkant en vrij hoog, met ruimte voor de tenen en aangepast aan de natuurlijke vorm van de voet.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 69146

Bovenzijde koeienhuid (dikte 2,5-3 mm), plantaardig gelooid. Teenkap gevoerd met kalfsleer. Binnenzool koeienhuid, plantaardig gelooid. Viltcompound, rubberen tussenzool. Geprofileerde rubberen buitenzool van Duits fabrikaat. 3 paar haken, 2 paar oogjes. Gemaakt in Duitsland.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu