Menu
Manufactum

Waterkegel Terracotta

Manufactum
Waterkegel Terracotta
  € 9,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leeverbaar vanaf midden oktober, nu beschikbaar voor bestelling

  Algemene informatie

  Wat in de omgeving haalbaar is, moet uit de omgeving komen. Wij vonden dat meer dan 30 jaar geleden juist, en we houden ons er nog steeds aan. Wat heeft onze terracotta irrigatiekegel hiermee te maken? Nou, we laten het liever in Europa maken dan in Azië: door een pottenbakker in Frankrijk.

  Vervangt de gieter

  Een terracotta kegel die de watervoorziening overneemt voor al die planten in huis en tuin die je niet zonder watervoorziening wilt laten - tijdens een korte vakantie. De kegel, die met de hand wordt gevormd en op lage temperatuur wordt gebakken, is aan de bovenkant voorzien van een ronde houder voor schroefdoppen van standaardflessen. Je prikt dus een paar gaatjes in zo'n ding, schroeft het op een geschikte fles gevuld met water en drukt het dan in de uitsparing in de kegel. De kegel wordt vervolgens samen met de waterfles in de (eerder bevochtigde) grond gestoken - een deel van het water uit de fles druppelt gestaag in de kegel totdat het keramische materiaal volledig verzadigd is en het vocht via het poreuze, waterdoorlatende oppervlak aan de omringende grond wordt afgegeven; totdat een evenwicht is bereikt. Hoe droger de bodem, hoe meer water er binnenstroomt; het proces komt altijd tot stilstand wanneer de bodem voldoende verzadigd is met vocht. De fles op de kegel kan dus zowel een reservoir zijn als een betrouwbare indicator van wanneer het tijd is om water te geven.

  Productinformatie

  Artikel nummer 66800

   Hoogte 16 cm, Ø 7,5 cm. Gewicht 290 g. Vorm en afmetingen van de kegel kunnen variëren. Levering zonder fles.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten