Leinenweberei Hoffmann

Wastas Mangle Linnen

Leinenweberei Hoffmann
Wastas Mangle Linnen
  € 89,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Functioneel en veelzijdig. Waszak van mangel linnen.

  Wij zijn er niet zeker van dat een waszak altijd als zodanig wordt gebruikt, want uit onze eigen ervaring en enquêtes in huis blijkt dat er niet alleen vuile was in wordt bewaard als men op reis is, en ook niet uitsluitend textiel. Maar waar u hem ook voor gebruikt - opbergen of vervoeren van wasgoed, schoenen of speelgoed, sport- of strandspullen enzovoort - deze waszak doet het allemaal. De linnenweverij Hoffman maakt het van zogenaamd mangellinnen, een zeer dicht geweven en daardoor sterk, slijtvast halflinnen. De naam komt van het vroegere gebruik van deze stof voor koud strijken. Hierbij wordt het te strijken wasgoed droog of met enig restvocht op een lange doek - het mangeldoek - gelegd en op een houten rol gerold, die met grote druk heen en weer wordt gerold onder een met zand of iets dergelijks verzwaarde kist. Het linnen zelf wordt zachtjes gladgestreken, omdat er geen warmte nodig is. De strijklijn moet echter zeer duurzaam zijn en lang meegaan om deze belasting permanent te doorstaan. De waszak ervan is dienovereenkomstig stevig. Het extra dikke koord loopt in stabiele, gegalvaniseerde metalen ogen die bestand zijn tegen een stevige schok.

  Lausitz linnen.

  Oberlausitz is een van de Europese textielregio's waar het weven van linnen van oudsher thuis is. De Leinenweberei Hoffmann heeft - als een van de weinige bedrijven - haar positie daar tot op heden weten te handhaven, hetgeen zij te danken heeft aan de gegroeide en gecultiveerde schat aan ervaring en de relatief vroege specialisatie in jacquardweven en borduren. Met de nationalisatie in de jaren zeventig nam de individualiteit en de productie van zuiver linnen zichtbaar af. Pas toen het bedrijf in 1994 werd geherprivatiseerd, kon het het werk op de oude weefgetouwen hervatten en zo de traditie van het linnen van de Oberlausitz voortzetten. Het bedrijf weeft en confectioneert sinds 1905 linnen in zijn hoofdkantoor in Neukirch, Lausitz.

  Productinformatie

  Artikel nummer 10770

   Halflinnen van 50% katoen en 50% linnen. Herkomst van het linnen Frankrijk en België. Basisgewicht 290 g/m². Met katoenen koord en metalen oogjes. Machinewasbaar tot 60 °C. Gemaakt in Duitsland. Ø 32 cm, hoogte 53 cm

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 200 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Mild proce
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen