Hofbrucker

Voetenzak lamsvel olijf gelooid

Hofbrucker
Voetenzak lamsvel olijf gelooid
  € 129,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Echt warme voeten

  Met deze voetenzak van zacht, verwarmend lamsvel behoren koude voeten tot het verleden, zelfs bij het zitten. Want waar de warmwaterkruik zijn grenzen bereikt, omdat die de voeten alleen van boven of van onderen kan verwarmen, is de bontvoetenzak in meerdere opzichten superieur: hij omsluit de voeten volledig - zoals een mof de handen omsluit - en daarmee ook de warmte-isolerende lucht die in het bont is opgeslagen. Door het dichte, zachte wolvlies is lamsvel een van de warmste natuurlijke materialen. Het is ook temperatuurregulerend en kan veel vocht opnemen. Bij gebruik als voetenzak verwarmt hij dus niet alleen buitengewoon goed, maar zorgt hij ook voor een aangenaam, evenwichtig voetklimaat. En last but not least: het huidvriendelijke bont slaat lichaamswarmte op, zodat het geen energie kost, en aangezien het olijfbladgelooid is, kan het theoretisch op de compost worden gegooid - maar tot het zover is, moet je nog een hele tijd warm en knus zitten. Maar pas op: met zoveel comfort vergeet je gemakkelijk de wereld (en je voeten). Om slapstickintermezzo's te voorkomen, raden wij u aan ten minste één voet uit uw zak te halen voordat u opstaat, ondanks alle gezelligheid...

  Milieuvriendelijk, vriendelijk voor de huid. Met olijfblad gelooid lamsvel

  De looierij Hofbrucker in het Beierse Woud maakt de voetenzak van plantaardig gelooid lamsvel. Alleen eersteklas huiden van zwartkopschapen worden er verwerkt. De lamsvellen worden op zuiver plantaardige wijze gelooid: met een looistof op basis van olijfbladeren. De bittere stoffen die het bevat beschermen de olijfboom niet alleen tegen ongedierte en rot, maar zijn ook geschikt als looistof. Voor de extractie ervan worden alleen de olijfbladeren gebruikt, die zich tijdens het jaarlijkse snoeien van de boom toch al ophopen en anders zouden worden verbrand. Onder voedselomstandigheden wordt daaruit een stroperig looimiddel geproduceerd, dat zelfs geproefd zou kunnen worden als het niet zo bitter was. Tenslotte zijn voor het looien geen andere stoffen nodig, waardoor het een van de meest milieuvriendelijke looiprocessen is. Maar de op deze manier gelooide huiden zijn ook absoluut onschadelijk voor mens en milieu. Omdat ze ook zeer vriendelijk zijn voor de huid, zijn ze bijzonder geschikt als beddengoed.De met olijfblad gelooide huiden hebben een zachte leerzijde en een zeer lichte, bijna witte wolvacht, en zijn dus veel lichter van kleur dan de meeste andere gelooide soorten.

  Familietraditie sinds 1948. Natuurlijke huiden uit de Hofbrucker looierij.

  De looierij Hofbrucker in het Beierse Woud is een van de weinige bedrijven die nog een volledig geïntegreerde productiefaciliteit in Duitsland heeft. Van de verwerking van de ruwe huid tot de afwerking en controle van het eindproduct - alles gebeurt onder één dak. Het familiebedrijf heeft zich gespecialiseerd in het looien van schapen- en lamsvellen. Alleen de beste huiden worden ter plaatse met de hand gesorteerd en onderscheiden en beoordeeld op kenmerken als grootte, wolfijnheid, huidtextuur, wolhoogte en conservering: Want alleen uitstekende grondstoffen kunnen uiteindelijk een product van topkwaliteit opleveren. Het looien en verwerken gebeurt met de grootste zorg en zo voorzichtig mogelijk om de hoge kwaliteit en de natuurlijke esthetiek van de lamsvellen te behouden. Voor de productie gelden dezelfde hoge normen als voor de grondstoffen, zodat het productieproces zo duurzaam mogelijk en zo milieuvriendelijk mogelijk is. Daartoe investeert Hofbrucker in nieuwe technologie, gebruikt het elektriciteit uit een eigen fotovoltaïsch systeem en plant het een eigen zuiveringsinstallatie. Ondanks alle moderniteit handhaaft Hofbrucker het traditionele leerlooiersambacht en geeft de kennis door aan de volgende, inmiddels vierde, generatie. Zo ontstaan slijtvaste natuurhuiden waar je met de juiste verzorging lang plezier van hebt.

  Opmerking

  Bij lichte vervuiling kan de vacht worden behandeld met een wolverzorgingsproduct of haarshampoo op de aangetaste plekken, maar het water mag niet doordringen tot in het leer. Bij zwaardere vervuiling is professionele reiniging in de leerlooierij mogelijk.

  Productinformatie

  Artikel nummer 209814

   100% lamsleer zoals geteeld, met olijfblad gelooid en ongeverfd. Herkomst Duitsland. Katoenen koord en veters. Gemaakt in Duitsland.
   36 × 34 × 25 cm. Gewicht 1.100 g.

   Wasvoorschrift

   text
   Niet wassen
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Niet strijken
   text
   Professionele droogkuis Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen