Menu

Vloerlamp Kaiser Idell

Vloerlamp Kaiser Idell
  € 929,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  op voorraad, Levering in 6-7 dagen
  Let op de toeslag voor bulk.

  Algemene informatie

  Van tafel tot vloerlamp

  Het is niet ongebruikelijk dat Kaiser idell een beproefde armatuur aanpast om deze geschikt te maken voor een andere locatie. Hier bedachten zij dat de kap van de tafellamp 6556 ook goed zou staan op een standaard. Zo creëerden zij een vloerlamp die 10 cm in hoogte verstelbaar is en waarvan de kap kan worden gedraaid en gekanteld, waardoor hij bijzonder geschikt is als leeslamp.

  Klassieker. Kaiser idell

  Er zijn tweedehands kennissen die je achterlaten met het weemoedige gevoel dat je ze nooit meer zult maken. Hierover schreven wij in onze productcatalogus nr. 9 over de Kaiser idellampen uit Neheim-Hüsten, die onder kenners beroemd waren maar destijds van de markt waren verdwenen, en waarvan de razendsnelle opkomst in de jaren twintig was begonnen. Gelukkig hadden we het in dit geval mis, want ze zijn terug: met hetzelfde ontwerp, dezelfde kwaliteit en hetzelfde vakmanschap waar ze zo beroemd om zijn geworden. Achter de nieuwe uitgave van het origineel - waar niet alleen wij lang naar hebben uitgekeken - zitten de nazaten van de oprichter van Kaiserwerke en twee voormalige leidinggevenden van een Engelse fabrikant van industriële verlichting die de productiefaciliteiten van Kaiserwerke halverwege de jaren tachtig hebben overgenomen.

  Ten behoeve van het werk, ter bescherming van de ogen

  Technisch doordachte lichtsturing en ergonomie, gecombineerd met een uitstekende afwerking, waren ooit stijlbepalende kenmerken van de kantoor-, werkplaats- en huishoudelijke armaturen van Kaiser idell. De creatieve geest erachter was Christian Dell, meester-metaalbewerker aan het Weimar Bauhaus van 1922 tot 1925 en hoofd van de metaalwerkplaats aan de Frankfurter Kunstschool van 1926 tot 1933. Sinds enkele jaren worden de lampen gerestaureerd, deels volgens de oorspronkelijke ontwerpen en deels als nieuwe constructies. Wat ze allemaal gemeen hebben is de hoge standaard van ontwerp, kwaliteit en vakmanschap, die bijvoorbeeld direct zichtbaar is in de reflectorkappen (en, in het geval van de tafellampen, de poten), die zorgvuldig met de hand nat geschilderd en gepolijst zijn.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 23396

   Schaduwplaat staal, buitenkant zwart glanzend nat gelakt, binnenkant wit gelakt. Bovenste standbuis verchroomd messing, onderste standbuis en voet staal, glanzend zwart nat gelakt. Plastic kabel (lengte 180 cm) en stopcontact. Hoogte 125-135 cm, Ø voet 22,5 cm, Ø kap 21 cm. Gewicht 6,3 kg. Stopcontact E27, maximaal stroomverbruik 60 W. Beschermende contactstekker (type F).
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu