Én Gry & Sif

Vlinder Vilt - Pauwoog

Én Gry & Sif
Vlinder Vilt - Pauwoog
  € 6,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Kleurrijke edele vlinder

  De pauwoogvlinder (Aglais io) dankt zijn Duitse naam aan zijn opvallende vleugelkleuring met de "ogen". Maar waarom hij in de taxonomie de soortnaam Io kreeg, vereist een iets gewaagdere afleiding. Een eerste aanwijzing: volgens de Griekse mythologie was Io erg mooi - reden genoeg om het lot van zoveel klassieke Griekse schoonheden te ondergaan en verleid te worden door Zeus, de vader van de goden. Zeus' vrouw Hera, meer bekend om haar jaloezie dan haar goedkeuring van open relaties, liet dit natuurlijk niet op zich zitten en liet Io (inmiddels getransformeerd in een witte koe) bewaken door de honderdogige (aha!) Argos. Voor Argos liep het verhaal echter allesbehalve goed af. Hij werd onthoofd: Hij werd onthoofd.

  De pauwvlinder, die werd uitgeroepen tot vlinder van het jaar 2009, heeft betere vooruitzichten. Zijn naamgenoot, met de hand gevilt uit Nieuw-Zeelandse scheerwol, zal zich ook stabieler gedragen dan de wispelturige figuren uit de Griekse mythologie. Ook op de langere termijn zal het pauwenoog je decoratieve arrangementen van de lente tot de winter verrijken met zijn kleurrijke uitstraling - in de takken van een boeket of in de schaal bekleed met bladeren en bloesems, op de couverts van de zondagstafel of zelfs als een klein geschenk.

  Eerlijk gecombineerd. Gry & Sif

  Tijdens haar trektocht door Nepal werd de Deense Gry Staunstrup onmiddellijk gegrepen door de openheid en warmte van de inwoners - en door hun vakmanschap. Zij kon in detail observeren hoe vakkundig en vaardig Nepalese vrouwen wol vervilten om Objekten te maken. Het idee was snel geboren om deze vaardigheid te gebruiken en het Nepalese handwerk te combineren met Deens design. En het idee werd onmiddellijk gevolgd door actie.

  Sinds 2000 produceert het bedrijf Gry & Sif in Nepal verschillende producten van wolvilt. Gry Staunstrup levert de ontwerpen in typisch Deense stijl, even opvallend als discreet en tegelijkertijd zorgeloos en vrolijk; de producten worden door Nepalese vrouwen in traditioneel handwerk gemaakt. Gry & Sif is nu Fair Trade gecertificeerd en staat voor eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden, milieubewuste productie en transparantie. Voor de vilten producten wordt uitsluitend zuivere scheerwol van Nieuw-Zeelandse schapen gebruikt - elk product is uniek en handgemaakt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 212586

   100% scheerwol (herkomst Nieuw-Zeeland). Hoogte 5,5 cm, lengte 9 cm. Gewicht 3 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen