Menu

Vilten pantoffel Coburg Vos Schaap

Beige
Vilten pantoffel Coburg Vos Schaap
Beige
Beige
€ 94,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Dichte wol, gouden vacht

Het Coburger kastanjeschaap stamt af van een robuust oud landschaapras dat vooral in het middelgebergte voorkwam. Vandaag de dag zijn er nog maar een paar duizend dieren over, en hun dichte wol wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van tapijten. In de loop van het leven van een schaap verandert de kleur van de wol van helder goudgeel of roodbruin in lichtere schakeringen, hoewel de wol altijd haar licht roodachtige glans behoudt: Dit wordt ook wel "Gulden Vlies" genoemd. In onze pantoffels wordt deze natuurlijke kleur niet gemaskeerd door verven of bleken.

Tiroolse vlekken. Van Gottstein

In Oostenrijk bedoelt iedereen die het over "Patschen" heeft, hun pantoffels. Die van ons komen van Gottstein in Imst. Sinds 1926 wordt daar onberispelijk volantvilt gemaakt: een vacht van zuiver wol of kameelhaar, zonder chemicaliën geweekt in bronwater uit de bergen, wordt in een oude hamermolen geperst en geklopt tot het zodanig is samengeperst dat het geschikt is voor het maken van zulke buitengewone pantoffels. De pantoffels worden uit één stuk gevilt, en snijranden die als storend worden ervaren, zijn bij dit soort ambachtelijke produktie niet meer nodig. De pantoffels worden zo gevormd dat zij aan de voet passen wanneer zij op een leest worden getrokken en vervolgens geweekt, geperst en gedroogd worden. Een lichte kromming in de teenzone maakt het lopen comfortabel, en het zuivere wolvilt bevordert een evenwichtig voetklimaat in zomer en winter.

Bericht:

De slippers hebben de neiging klein te vallen: Het is beter om een maat groter te kiezen dan normaal.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 87922

100% scheerwol. Voetbed met voorgevormde boog in het teengedeelte, buitenzool van chroomgelooid rundleer (dikte ca. 2,2 mm), licht geruwd. Gemaakt in Oostenrijk.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu