Menu

Vilt inzet schaapswol

Vilt inzet schaapswol
€ 13,90Basisprijs: € 50,55/ 1m²alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Schapenwol. Natuurlijk waterreservoir

Een van de materiaaleigenschappen van schapenwol is dat het, als natuurlijke vezel, een uitstekend waterreservoir is. Het kan ongeveer drie en een half keer zijn eigen gewicht aan vocht opnemen, dit gedurende langere tijd opslaan en gelijkmatig weer afgeven aan de omgeving. Schapenwol - hier in de vorm van in stroken opgemaakt wolvilt - is ideaal als inlage voor balkonbakken: het verbetert aanzienlijk de waterhuishouding van het substraat dat het bevat en remt het waterverlies door verdamping. Dit komt doordat balkonbakken een betrekkelijk klein volume aan grond hebben, het substraat bij warm en droog weer snel uitdroogt en zeer moeilijk weer te bevochtigen is als het eenmaal echt hard en uitgedroogd is; als de bakken onder een lichte hoek aan de balkonreling hangen, kan het water er volledig aflopen zonder zelfs maar in de grond door te dringen. De schapenwol zorgt dus ook voor een gelijkmatige toevoer van voedingsstoffen naar de planten: Meststoffen lossen alleen op in vochtig substraat en geven hun bestanddelen vrij.

Productinformatie

Artikel nummer 26485

Gaat minstens twee, mogelijk drie tuinseizoenen mee. De inlage lost na verloop van tijd op, restjes kunnen gewoon door de grond worden gemengd of in de compost worden gegooid.
Wolvilt van 100% zuiver scheerwol van Werdenfels bergschapen, 960 g/m². Lengte 2 m, breedte 13,5 cm. Materiaal dikte 5 mm. Gewicht 260 g.
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu