Menu

Verkeerslicht hout

Verkeerslicht hout
14,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Groene golf? Controleerbaar

Het begon allemaal in Cleveland, Ohio, waar in 1914 's werelds eerste functionerende elektrische verkeerslicht werd geïnstalleerd. Het eenvoudige verkeerslichtsysteem kende nog geen verkeerslichtfasen - de eerste driekleurige verkeerslichten werden in 1920 in New York en Detroit ingevoerd, Duitsland volgde vier jaar later met een verkeerslichtsysteem op de Potsdamer Platz in Berlijn. Verkeerslichten zijn echter pas na de Tweede Wereldoorlog op grotere schaal in ons wegverkeer ingevoerd. Of het nu gaat om een kruispunt of een oversteekplaats voor voetgangers - verkeerslichten zijn niet meer weg te denken uit onze wegen.
Met dit stevige, massief beukenhouten verkeerslicht leert het kind in een mum van tijd welke kleur welk signaal geeft. Rood - stop, geel - maak je klaar om verder te gaan, groen - en daar ga je! En omdat de groene golf niet vanzelfsprekend is, kunnen de kinderen zelf het verkeer op hun speelstraat regelen: De fase van het verkeerslicht kan variabel worden ingesteld met de pen aan de zijkant.

Speel als een kind. Rijden als een grote jongen

Rood licht? De auto moet daar stoppen! Links afslaan? Kijk uit voor tegemoetkomend verkeer! Er staat een voetganger bij het zebrapad, we laten hem eerst oversteken ... Met behulp van een verkeersspeelstraat kan spelenderwijs de betekenis van kruispunten en verkeerslichten, tegenliggers en overstekende voetgangers worden aangeleerd. En niet te vergeten de educatieve waarde van een speelstraat: Auto's fascineren kinderen nu eenmaal. In hun verbeelding kunnen ze in de rol van volwassenen kruipen en over de weg brullen, oeps, piepende banden, rood licht, stop! Natuurlijk moet de gepassioneerde veelrijder de auto tussendoor ook van brandstof voorzien - en de gebeurtenissen rond een benzinepomp kunnen een echt avontuur worden. De auto is vuil geworden. Past hij in de badkuip? Maar nee, hij heeft zijn eigen badkamer en rijdt door de car wash. En hij slaapt ook niet in bed, maar in de garage - tot hij weer met een onverschrokken chauffeursgreep wordt vastgegrepen en opnieuw over de weg suist.

Hoogwaardig vakmanschap. Geschikt voor generaties

Kinderen staan minder bekend om hun al te attente rijgedrag; speelgoedweg en houten auto, stoplicht en benzinestation moeten toch wel wat veerkracht kunnen bieden. De bijzondere robuustheid van het houten speelgoed staat centraal bij de fabrikant van onze verkeersspeelsets, die aan de rand van de Schwäbische Alb gevestigd is. Er wordt alleen hoogwaardig hout gebruikt, het speelgoed wordt met veel vakmanschap en kwaliteit vervaardigd, en wordt uitsluitend in Duitsland geproduceerd. Nauwkeurige afwerking, schoon schuren, onschadelijke beitsen en vernissen behoren tot de normen van dit kleine familiebedrijf, dat in 1946 werd opgericht en nu door de derde generatie wordt geleid. Zo ontstaat onder de handen van de ervaren medewerkers duurzaam houten speelgoed dat van generatie op generatie kan worden doorgegeven.

Productinformatie

Artikel nummer 205003

Beukenhout (herkomst Duitsland), in kleur gebeitst en blank gelakt. Hoogte 12,5 cm, voet 3 × 3 cm. Gewicht 25 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu