Menu

Verjaardagstrein Hout

Verjaardagstrein Hout
  € 84,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  op voorraad, Levering in 4-5 dagen
  Bestel geschenken voor woensdag 30 november en ontvang ze voor Sinterclaas
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Feestelijk en kleurrijk

  Een van de decoratieve elementen op een verjaardagstafel is in ieder geval de afbeelding van de trots bereikte leeftijd: met cijfers, met kaarsen in het juiste aantal en met een houder die dit alles betrouwbaar ondersteunt. De locomotief en wagons van deze verjaardagstrein zijn met behulp van de CNC-freesmachine nauwkeurig uit het hout van de linde gesneden, waarna de gaten voor de messing houders netjes zijn uitgeboord. Deze houden de cijfers en de kaarsen in de vereiste loodlijn (voor nog meer stabiliteit raden wij aan een paar druppels hete was in te sprenkelen voordat u de kaarsen afstelt). Zet de locomotief en de vijf wagons zorgvuldig in elkaar, zodat ze ook echt rollen als je ze tussendoor van het spoor haalt (liefst zonder brandende kaarsen). Stevige metalen haken verbinden de locomotief en de wagons met elkaar, en je kunt de volgorde van de wagons en dus de kleuren naar wens variëren. De sterke kleuring wordt bereikt met beitsen op waterbasis, zodat het fluweelachtige gevoel van het lindehout behouden blijft en de natuurlijke nerf zichtbaar blijft.

  En dan kan het eindelijk zover zijn, het mooiste moment op een verjaardagsochtend: als het jarige kind, als het al heeft kunnen slapen door alle opwinding, zodra het wakker wordt naar de vrolijk en kleurig versierde verjaardagsontbijttafel rent en daar vol verbazing gaat staan. Dat is hoe wij het ons het liefst voorstellen - en het kind kan zich inderdaad even staan te verwonderen voordat het zijn of haar cadeautje begint uit te pakken, niet minder opgewonden, en daarbij ook een beetje een puinhoop maken van de versieringen ... nou ja, een puinhoop. Maar wat maakt het uit, je bent niet elke dag jarig, en met de verjaardagstrein van lindehout heb je gezorgd voor een natuurlijk duurzame decoratie. Voor nog veel meer gelukkige verjaardagsfeestjes.

  Gefeliciteerd. Over de waardering van het individu

  Het is - voor één keer - geen erg oude traditie dat we onze verjaardag zo vrolijk en uitgebreid vieren. Toegegeven, zelfs de farao's aanvaardden hulde op de dag van hun geboorte, maar wanneer deden ze dat niet? En er werd minder eer bewezen aan de mens dan aan God. De oude Romeinen bijvoorbeeld eerden niet de mens zelf met het verjaardagsfeest, maar zijn beschermgod.

  Pas geleidelijk kwam de mens als zodanig in beeld. Deze aandacht voor het individu had een delicaat begin met de Renaissance, de Reformatie en de godsdienstoorlogen. De Verlichting fungeerde ook als een belangrijke drijvende kracht voor de waardering van het individu, dat de opvoeding van het kind tot een rationeel mens als een van zijn hoge taken zag. Elke stap in deze ontwikkeling kon worden gevierd, en de jaarlijkse geboortedatum was bij uitstek geschikt als terugkerende mijlpaal. Toch zou het tot ver in de 19e eeuw duren voordat zelfs de kleinburgerij en de arbeiders hun verjaardag begonnen te vieren. Mogelijk waren er ook heel eenvoudige geldelijke redenen voor; men moet zich immers eerst elk feest, hoe klein ook, kunnen veroorloven. Want feesten werden altijd gehouden met de beste wensen voor geluk, gezondheid en Gods zegen - en met kleine geschenken, waarvoor de jarige de gunst teruggaf met eten en drinken. Tot op de dag van vandaag, tot vreugde van met name de kinderen, die zichzelf op deze dag enthousiast in het middelpunt van vreugdevolle viering en waardering zien staan.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204820

   Lindehout, in kleur gebeitst. Messing inserts. Trein totaal 49 × 6 × 8 cm. Totaal gewicht 580 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu