Fensterstern

Venster sterren

Prachtig
Fensterstern
Venster sterren
Prachtig
  € 7,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Kersttijd is sterrentijd

  Geen kerstversiering is compleet zonder kerststerren - en deze doe-het-zelf raamsterren blijken op twee manieren lichtgevende wegwijzers te zijn. Enerzijds zijn de bannersterren heerlijk makkelijk te maken. Het patroon is in het originele formaat, zodat de vellen glassine eenvoudig op het patroon kunnen worden gelegd en één voor één kunnen worden gevouwen volgens de nauwkeurig omschreven instructies. Elke vouw is duidelijk en komt vanzelf in elkaar, zonder dat de hobbyist, ongeacht zijn leeftijd, hoeft te worstelen met instructieboekjes. Wij bieden drie moeilijkheidsniveaus: Met de gemakkelijkste versie kunnen kinderen van de leeftijd van de "i" man zich vermaken; de meer ingewikkelde vereisen wat meer geduld - per aspera ad astra! - en zijn ook geschikt voor oudere ambitieuze mensen om creatieve activiteit te combineren met onderhoudende training van de fijne motoriek. Tegelijkertijd zorgt de fabrikant ervoor om een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten, precies zoals wij dat willen. Het glassine papier is gemaakt van 100% composteerbare cellulose, en voor de verpakking en het vouwplan wordt uitsluitend gerecycleerd papier (bekroond met de Blauwe Engel) gebruikt. En last but not least: alle productiestappen vinden plaats in Duitsland.

  Supernova, komeet, planeetsamenstand. Het mysterie van de kerstster

  Het feit dat hij zo helder aan de hemel stond, maakte hem nogal een mysterie: Tot op de dag van vandaag puzzelen wetenschappers over welk echt fenomeen er achter de Kerstster zou kunnen zitten. Was het een supernova die de Wijzen de weg wees? Maar de sporen die een supernova zou hebben achtergelaten in de ruimte rond de tijd van Christus' geboorte zouden vandaag de dag nog steeds waarneembaar moeten zijn - maar er is geen bewijs gevonden. Hoe dan ook, zelfs de zeer begaafde Chinese astronomen hebben in de betreffende periode (historisch gezien tussen 7 en 4 v. Chr.) geen supernova geregistreerd. Dus was het misschien toch een komeet die de hemel passeerde? Een veelbelovende kandidaat is de komeet van Halley, die rond 12 v. Chr. in zijn baan dicht bij de aarde kwam - minstens vijf jaar te vroeg. Bovendien zijn kometen altijd beschouwd als voorbodes van rampen, en het is vrij onwaarschijnlijk dat de gebeurtenissen rond de geboorte van Christus met een ramp moesten worden geassocieerd. De traditie om de kerstster af te beelden als een komeet gaat waarschijnlijk terug tot de 14e-eeuwse schilders, met name Giotto di Bondone. Hij had in 1301 de komeet van Halley kunnen waarnemen en was zo gefascineerd dat hij deze vereeuwigde als kerstster in zijn fresco "De aanbidding der Wijzen" rond 1305. En tenslotte: Hoe zit het met de stelling dat de Ster van Bethlehem het gevolg was van een duidelijk zichtbare planeetsamenstand? Ook voor deze uitleg zijn er veel voor- en evenveel nadelen. Zo stonden Jupiter en Saturnus, in de Babylonische astronomie beschouwd als symbool van respectievelijk de opperste God en het volk Israël, rond 7 v.C. driemaal in hetzelfde jaar stralend dicht bij elkaar in het sterrenbeeld Vissen (symbool van het land Judea) - maar niet zo dicht dat hun samenstand kon (of moest) worden geïnterpreteerd als het schijnen van één enkele ster.De meeste exegeten zijn van mening dat met de Ster van Bethlehem al veel oudere tradities in Matteüs' evangelie zijn opgenomen en in de literatuur zijn verwerkt. De kerstster zou dus gewoon een symbool zijn - zonder echte achtergrond.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203845

   Gemaakt van glaspapier. Vouwkaart/plaksabel van 100% gerecycled papier.
   Vanaf 12 jaar. 45 vellen wit glaspapier voor 3 verschillende sterren (Ø ca. 26 cm). Incl. vouwplan/lijmsjabloon voor exacte hervouwing en montage.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen