Menu

Type set Rubber 240 tekens

Versale hoogte 5 mm
Type set Rubber 240 tekens
Versale hoogte 5 mm
  € 54,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Geleefde taal economie.

  Het mag niet verborgen worden: Ondanks hun 240 tekens dwingen de letterzinnen tot een zekere taaleconomie (analoge SMS-berichten zijn als het ware mogelijk). Bovendien moet het uit het Scrabble-spel bekende probleem worden vermeden door de woorden slim te kiezen: Na de zesde "e" is de e-voorraad opgebruikt. Woorden als "Enzensbergerexegetenschelte" van Robert Gernhardt moeten daarom worden vermeden. Maar dit heeft natuurlijk ook een communicatief voordeel: alles moet in een paar woorden tot de kern worden gebracht, maar kan door een stilistisch trefzekere keuze van synoniemen in een noodsituatie toch stilistisch schitteren. (Overigens, in een nog grotere noodsituatie helpt het om een andere typeset aan te schaffen.) De typeset is afkomstig van een Duitse fabrikant die gespecialiseerd is in signatuursystemen voor de industrie.

  De eerste graad van vrijheid: stempelen met beweegbare letters.

  De typografie is in dit "drukproces" nog steeds vooraf bepaald, maar de vormgeving niet, want deze stempels zijn universalisten die niet alleen steeds dezelfde tekst weergeven ("feitelijk en mathematisch correct!"), maar ook moeilijke formaten (etiketten) zonder problemen afdrukken. Ze maken gebruik van de Gutenberg-techniek van de beweegbare letter. Op de geribbelde bodemplaat worden rubberen letters van verschillende hoogte bevestigd met behulp van de messing-en-groef-techniek. Zo wordt de postzegel de drager van nieuwe boodschappen die vele malen worden verspreid - uitnodigingen, bedankbriefjes of zelfs een met de hand gedrukt visitekaartje, dat zich dan onderscheidt van alle hoogglansvarianten in offsetdruk als een witte raaf temidden van een grote zwerm vogels.

  Productinformatie

  Artikel nummer 40902

   240 rubberen letters: 64 hoofdletters, 116 kleine letters, 12 kleine letters met accenten, 20 cijfers, 24 tekens en, speciaal voor ons, zodat ze geschikt zijn voor visitekaartjes en voor privé-commerciële doeleinden, aangevuld met telkens 2 @- en €-tekens. (De spatiëring tussen woorden en letters is niet inbegrepen; de spatiëring kan worden gevarieerd door gebruik te maken van het juiste zetwerk). De goed geproportioneerde schreefloze types kunnen ook worden gemengd (voor een kop en andere, kleinere tekst). Geleverd in een kartonnen doos met een gegroefd plastic rooster en een pincet (voor een betere hantering). Gemaakt in Duitsland.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen