Menu

Turk Smeedijzeren braadpan

24 cm
Turk Smeedijzeren braadpan
24 cm
27,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Gesmeed ijzer.

Smeedijzer heeft een nog beter warmtegedrag dan gewalste ijzeren pannen.

Gesmeed.

Deze pan met gesmede, gelaste haaksteel dankt zijn karakter evenzeer aan zijn vorm als aan het materiaal waarvan hij gemaakt is: zwaar, onverwoestbaar, rustiek en geschikt voor "rigoureus" gebruik op elektrische fornuizen, gasfornuizen of inductie en het open vuur van de barbecue.

Meer dan 150 jaar ervaring

Vrijgevormde warmgesmede pannen worden sinds 1857 op Turk in Westfalen geproduceerd. In het verleden werden dergelijke pannen ook wel "handgesmeed" genoemd - hoewel deze term verkeerd kan worden opgevat, omdat er toch gebruik wordt gemaakt van de huidige technische hulpmiddelen. De pan wordt onder de hamer uitgesmeed, maar vervolgens met behulp van een pers uitgestanst en opnieuw met de hamer bewerkt. Oneffenheden worden indien nodig met een laser geëgaliseerd. Van beide machines - pons zowel als laser - zijn fijne sporen te vinden op de rand en de steel van de lepel. Vandaag de dag is de horeca de belangrijkste afnemer van de pannen, omdat getrainde koks de uitstekende bakeigenschappen van ijzeren pannen weten te waarderen. Het bedrijf, dat nu door de vijfde generatie van de familie wordt geleid, werd opgericht toen de opgeleide smid Karl Albert Turk een hamermolen opzette in de molen van zijn schoonvader.

Goede pannen zijn gemaakt van ijzer.

Een braadpan moet tot een zeer hoge temperatuur kunnen worden verhit en moet de warmte zo min mogelijk afgeven aan het voedsel. Bijna geen enkele andere pan komt in de buurt van de oude, natuurlijke ijzeren pan. Dat is de reden waarom professionals er altijd de voorkeur aan hebben gegeven. Wat smaak en gezondheid betreft, zijn gerechten bereid in de ongecoate ijzeren pan onovertroffen. IJzeren pannen hebben een zeer lange houdbaarheid. Dat zou je moeten weten: Een ruwe, smeedijzeren pan moet worden ingewerkt; dan wordt hij pas echt goed en krijgt hij mettertijd karakter.

Type fornuis:

Het materiaal is geschikt voor alle soorten fornuizen (elektrisch, gas, inductie en zelfs open vuur). Wij bevelen de pannen echter slechts onder bepaalde voorwaarden aan voor glaskeramische kookplaten, omdat het ruwe oppervlak van het oorspronkelijke materiaal zijn sporen kan nalaten. Vergeet niet dat de kookplaat niet kleiner mag zijn dan de bodem van de pan.

Productinformatie

Artikel nummer 79621

Zware, onverwoestbare smeedijzeren pannen met gesmede, aangelaste haakgreep. Materiaal dikte 3,5 mm.
Klein: basis 18 cm Ø, top 24 cm Ø, randhoogte 3 cm, totale lengte 45,5 cm. Gewicht 1,1 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu