Menu

Turk Smeedijzeren braadpan

28 cm
Turk Smeedijzeren braadpan 28 cm
Turk Smeedijzeren braadpan
28 cm
42,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.05.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Meer dan 150 jaar ervaring.

Vrijgevormde warmgesmede pannen worden sinds 1857 op Turk in Westfalen geproduceerd. In het verleden werden dergelijke pannen ook wel "handgesmeed" genoemd - hoewel deze term verkeerd kan worden opgevat, omdat er toch gebruik wordt gemaakt van de huidige technische hulpmiddelen. De pan wordt onder de hamer uitgesmeed, maar vervolgens met behulp van een pers uitgestanst en opnieuw met de hamer bewerkt. Oneffenheden worden indien nodig met een laser geëgaliseerd. Van beide machines - ponsen zowel als laser - zijn fijne sporen te vinden op de rand en de steel van de lepel. Vandaag de dag is de horeca de belangrijkste afnemer van de pannen, omdat getrainde koks de uitstekende bakeigenschappen van ijzeren pannen weten te waarderen. Het bedrijf, dat nu door de vijfde generatie van de familie wordt geleid, werd opgericht toen de opgeleide smid Karl Albert Turk een hamermolen opzette in de molen van zijn schoonvader.

Gesmeed.

Deze pan met gesmede, gelaste haaksteel dankt zijn karakter evenzeer aan zijn vorm als aan het materiaal waarvan hij gemaakt is: zwaar, onverwoestbaar, rustiek en geschikt voor "rigoureus" gebruik op elektrische fornuizen, gasfornuizen of inductie en het open vuur van de barbecue.

Gesmeed ijzer.

Smeedijzer heeft een nog beter warmtegedrag dan gewalste ijzeren pannen.

Goede pannen zijn gemaakt van ijzer.

Een braadpan moet tot een zeer hoge temperatuur kunnen worden verhit en moet de warmte zo min mogelijk afgeven aan het voedsel. Bijna geen enkele andere pan komt in de buurt van de oude, natuurlijke ijzeren pan. Dat is de reden waarom professionals er altijd de voorkeur aan hebben gegeven. Wat smaak en gezondheid betreft, zijn gerechten bereid in de ongecoate ijzeren pan onovertroffen. IJzeren pannen hebben een zeer lange houdbaarheid. Dat zou je moeten weten: Een ruwe, smeedijzeren pan moet worden ingewerkt; dan wordt hij pas echt goed en krijgt hij mettertijd karakter.

Type fornuis:

Het materiaal is geschikt voor alle soorten fornuizen (elektrisch, gas, inductie en zelfs open vuur). Wij bevelen de pannen echter slechts onder bepaalde voorwaarden aan voor glaskeramische kookplaten, omdat het ruwe oppervlak van het oorspronkelijke materiaal zijn sporen kan nalaten. Vergeet niet dat de kookplaat niet kleiner mag zijn dan de bodem van de pan.

Productinformatie

Artikel nummer 10610

Zware, onverwoestbare smeedijzeren pannen met gesmede, aangelaste haakgreep. Materiaal dikte 3,5 mm.
Medium: basis 21 cm Ø, top 28 cm Ø, randhoogte 3 cm, totale lengte 51 cm. Gewicht 1,5 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Neem contact met ons op

Of het nu gaat om advies, reserveonderdelen of speciale verzoeken - onze klantenservice behandelt al uw vragen en zorgen op een persoonlijke en goed onderbouwde manier.

U kunt ons van maandag tot en met vrijdag bereiken op 0800 26 26 101 of op elk gewenst moment op info@manufactum.nl

.

Cadeaubonnen

Het is goed voor alles: Met onze PDF-cadeaubonnen kan je kiezen uit het volledige Manufactum-assortiment. Kies een motief dat je kan versturen via e-mail of uitprinten en persoonlijk aanbieden, onmiddellijk na het plaatsen van je bestelling.

Bestel Nu
Menu