Victoria

Tortilla Pers Gietijzer

20 cm
Victoria
Tortilla Pers Gietijzer
20 cm
  € 59,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Gewichtige zaak. Gietijzeren tortilla pers.

  Het maakt niet uit of u de voorkeur geeft aan maïsmeel of tarwemeel als basis voor uw zelfgemaakte tortilla's - het apparaat waarmee u uw deeglappen maakt, moet altijd goed zwaar en robuust zijn. Je kunt zeggen: hoe zwaarder de bovenkant van een tortillapers, hoe gelijkmatiger en dunner de deeglapjes. Daarom zijn onze persen ook van gietijzer. En zo blijft het bijna uw enige taak om het gekneedde deeg te portioneren. Wij raden aan bolletjes te vormen van ongeveer 25-30 g elk (voor de kleine pers) of 50-60 g (voor de grote pers) en deze tussen twee op maat gesneden vellen bakpapier te leggen alvorens ze te persen, zodat er niets aan het gietijzeren oppervlak van de pers blijft kleven. Bak de deeglapjes kort aan beide kanten in een hete, droge pan (of op een bakplaat). Als u een grotere hoeveelheid tortilla's wilt bereiden, kunt u de gebakken stukken ook in een vochtige keukenhanddoek wikkelen en in de voorverwarmde oven bewaren. Burrito's, enchiladas, taco's of WKoolzaad, gevuld, gerold of misschien zelfs gebakken - de juiste recepten zijn er in eindeloze variatie. Tip: In driehoekjes gesneden en gefrituurd smaken zelfgemaakte tortilla's ook goed als chips, het best geserveerd met een pittige salsa van tomaat, chili en een beetje citroen- of limoensap of met guacamole.

  IJzergieten is een kunst

  Victoria in Medellín, Colombia, weet dit al drie generaties lang. Het is nu 101 jaar geleden dat grootvader Raúl alle vaardigheden van het ijzergieten leerde. Hij was al snel in staat om zijn eigen werkplaats op te zetten, waar hij aanvankelijk vooral kleine handwerkartikelen in mallen goot en ze te koop aanbood. Zijn liefde voor koken en lekker eten bracht de oprichter van het bedrijf op het idee om een gietijzeren graanmolen te produceren. Terugkijkend was dit het begin van een internationaal succesverhaal, want de ijzergieterij in Victoria verkoopt haar kookgerei nu in 32 landen over de hele wereld.

  Voordat elk voorwerp de nu volledig geautomatiseerde productielijn verlaat, wordt het gebakken met lijnolie (gepolijst) of op traditionele wijze geëmailleerd en is het dus niet alleen beschermd tegen corrosie, maar ook direct klaar voor gebruik. Je kunt je gietijzeren pannen en potten dus meteen gebruiken. Verwarm ze een paar minuten voor en gebruik de eerste paar keer misschien iets meer vet dan normaal om de bruining te behouden en plakken te voorkomen. En denk er ook aan om voorzichtig te zijn met sterk zure voedingsmiddelen en je gietijzeren kookgerei niet te gebruiken om voedsel in te bewaren. Tip: Je kunt gepolijst gietijzer op elk moment opfrissen met een beetje druivenpit- of lijnzaadolie.

  Let op:

  Onderhoudsinstructies: Gietijzer mag niet in de vaatwasser. Om te reinigen veegt u de oppervlakken gewoon grondig af. Incidentele roest kan gemakkelijk worden verwijderd met een beetje bakolie, dun aangebracht met keukenpapier. Houd er rekening mee dat gietijzer sporen kan achterlaten op glaskeramische oppervlakken.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202600

   Van de Colombiaanse ijzergieterij Victoria.
   De Amerikaanse Wall Street Journal kende dit model in juni 2020 de titel "Only true tortilla press" toe. Ø 20 cm. Met ingeklapt handvat hoogte 7 cm, breedte 24 cm, met uitgeklapt handvat breedte 45,5 cm. Lengte handvat 24,5 cm. Gewicht 3 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen