Menu

Tonone Staande lamp staal en aluminium

Wit
Tonone Staande lamp staal en aluminium
Wit
469,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Tonone-Lampen. Voorbeeldig industrieel ontwerp

Het slimme modulaire concept voor de Tonone armaturen komt uit Nederland. Het creatieve brein erachter is Anton de Groof, die geen ontwerper of ingenieur is, maar wel enthousiast over traditionele mechanica en technologie. De vormentaal van de armaturen is dan ook die van een mechanische constructie die recht doet aan het industriële fabricageproces en op doordachte wijze eenvoud met spirit combineert - waardoor ze formeel in het milieu van Bauhaus en Werkbund worden geplaatst. Opmerkelijk is dat de armaturen niet alleen verfijnd zijn, maar ook economisch de maar al te zelden ingeloste belofte van industrieel design waarmaken om technisch en esthetisch hoogwaardige producten te leveren tegen betaalbare prijzen.

Alle modellen in de serie zijn opgebouwd uit identieke onderdelen die steeds worden herhaald. Dat begint al bij de zware gietijzeren voet, die in België wordt vervaardigd, en strekt zich uit tot de stalen armsegmenten die, net als de aluminium kap, voorzien zijn van een sterk reflecterende poedercoating. Elk scharnier kan vele malen worden versteld dankzij vijf stalen kogels tussen twee geperforeerde schijven met 23 gaten - maar alleen in hoeken die de vingers niet kunnen afknellen en de lamp niet kunnen doen kantelen. De gesloten stelsleutel doet denken aan oude industriële armaturen. De Tonone armaturen worden in- en uitgeschakeld via een drukknopschakelaar die zich direct buiten de kap op de lamphouder bevindt. De lampenkappen zijn aan de boven- en onderzijde open, zodat zij licht uitstralen dat naar beneden op een te verlichten oppervlak is gericht en bijdragen tot de indirecte verlichting van de ruimte naar boven.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 69817

Schaduw (Ø 15 cm) aluminium, poedercoating. Armen en scharnieren van plaatstaal, met poedercoating. Drukschakelaar van Duroplast, stekker en fitting (E27, max. 60 W). Zwarte kunststof kabel met eurostekker, lengte 2,1 m. Hoogte 105-195 cm. Gewicht 7,6 kg. Geleverd zonder gloeilamp.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu