Tonone

Tonone Hanglamp Bella

Lichtgrijs
Tonone
Tonone Hanglamp Bella
Lichtgrijs
  € 339,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 16.6.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Functionele schoonheid

  Naar boven en beneden stralende pendelarmatuur waarvan de kap het licht precies daar straalt waar het nodig is - bijvoorbeeld op de eettafel of het kookeiland - en tegelijkertijd indirect licht op het plafond werpt. In de woonkamer, in de keuken of op kantoor: de Bella pendelarmatuur is even effectief als stand-alone armatuur of, gecombineerd met andere Tonone armaturen, als onderdeel van een uitgebreid verlichtingsconcept.

  Tonone armaturen. Voorbeeldig industrieel ontwerp

  Het slimme modulaire concept voor de Tonone armaturen komt uit Nederland. De creatieve geest erachter is Anton de Groof, die geen ontwerper of ingenieur is, maar wel enthousiast over traditionele mechanica en techniek. De designtaal van de armaturen is dan ook die van een mechanische constructie die recht doet aan het industriële productieproces en eenvoud en geest op doordachte wijze combineert - wat ze formeel in het milieu van Bauhaus en Werkbund plaatst. Opmerkelijk is dat de armaturen niet alleen verfijnd zijn, maar ook de belofte van industrieel design, die maar al te zelden wordt ingelost, nakomen om technisch en esthetisch hoogwaardige producten te leveren tegen betaalbare prijzen.

  Alle modellen van de serie zijn opgebouwd uit identieke onderdelen die steeds worden herhaald. Dit begint bij de zware gietijzeren voet, vervaardigd in België, en strekt zich uit tot de stalen armsegmenten, die net als de aluminium kap zijn voorzien van een sterk reflecterende poedercoating. Elk scharnier kan vele malen worden versteld dankzij vijf stalen kogels tussen twee geperforeerde schijven met 23 gaten - maar alleen in hoeken die de vingers niet kunnen afknellen en de lamp niet doen kantelen. De bijgevoegde stelsleutel doet denken aan oude industriële armaturen. De Tonone-armaturen worden in- en uitgeschakeld via een drukknopschakelaar die zich net buiten de kap op de fitting bevindt. De lampenkappen zijn aan de boven- en onderkant open, waardoor zij neerwaarts licht op een te verlichten oppervlak kunnen schijnen en naar boven toe bijdragen tot een indirecte ruimteverlichting.

  Woonkamer-affine. De Bella serie

  Anton der Groof heeft een zwak voor modulaire systemen. Dat geldt ook voor de namen van de armaturen. De serie heet Bella, wat in het Italiaans "mooi" betekent, maar ook conceptueel de Bolt en Ella armaturen verenigt, die de inspiratie vormden voor het Bella ontwerp. Concreet combineert de Groof de opvallende, gepoedercoate kap van de Bolt-serie met de elegante driepoot van de Ella-armaturen. Het hoogtepunt: de drie elementen van de kap worden eenvoudig tussen twee verlengde statiefdelen geschoven - en stabiliseren zo de constructie. De enige schroefverbinding fixeert de fitting. Visueel zijn de armaturen eerder geschikt voor woonkamers dan voor werkverlichting; de gestructureerde poedercoating en het heldere messing vormen een harmonieus contrast.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 210151

   Poedercoating van plaatstaal. Kunststof fitting (E27, max. 60 W) en kabelaansluiting met messing kap. Schaduw Ø 27 cm. Hoogte 32 cm, Ø 27 cm. Plafondkap Ø 11 cm, hoogte 3 cm. Plastic kabel, lengte 280 cm. Gewicht 1 kg. Levering zonder verlichting.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen