F. Hammann

Toilettas Stierenleer

Klein
Exclusief
F. Hammann
Toilettas Stierenleer
Klein
  € 209,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Soms is een goede zaak de opmaat naar een kleine productserie. In dit geval was het onze weekender van stierenleer die in korte tijd zo populair werd dat Hammann Fine Tailoring nu ook de bijpassende toilettas speciaal voor ons produceert. Met zijn weelderige gebruik van materialen en dezelfde zorgvuldige afwerking is hij voorbestemd om net zo lang mee te gaan als zijn grote broer. Beide zijn in deze uitvoering met het cognackleurige stierenleer en de schapenvachtvoering alleen bij Manufactum verkrijgbaar.

  Voor materiaalliefhebbers onderweg. Toilettas van stierenleer

  De Franz Hammann fine tailoring vervaardigt deze toilettas passend bij de Weekender in stierleer. Net zo weelderig in zijn materiaal en net zo uitgebreid in zijn afwerking, is het ook ontworpen voor stabiliteit en duurzaamheid. Het gebruikte leer is bijzonder ongewoon en wordt waarschijnlijk zelden gebruikt voor artikelen als toilettassen: de beste stierenhuiden van Zuid-Duitse en Oostenrijkse oorsprong, die in Italië plantaardig gelooid en aniline geverfd worden. Daarbij dringen de pigmenten diep in het leer door, zodat het natuurlijke oppervlak zichtbaar blijft en zich na verloop van tijd een mooi patina kan vormen. Het lichaam is bewerkt met netjes gedraaide randen, open lederen randen zijn zorgvuldig gladgestreken, geverfd en gewaxt, lederen garnituren beschermen de hoeken extra. De verborgen metalen beugels van de opening maken een snelle, brede opening mogelijk en stabiliseren bovendien de toilettas. De binnenkant is gevoerd met zachte, natuurlijk gekleurde schapenvacht, die ook wordt gebruikt voor de twee insteekvakken aan de zijkanten. De uiterst robuuste, brede ritssluiting - ook zeldzaam in toilettassen - komt uit Italië, van een bedrijf dat anders onderdelen maakt voor militaire en geologische apparatuurfabrikanten. Gepolijste tanden zorgen voor een zeer rustige loop.

  Fijnste lederwaren. Van F. Hammann in Offenbach

  De "Fabrik feiner Lederwaren" Franz Hammann in Offenbach, Hessen, een van de Duitse centra van lederwarenproductie, is een van de oudste lederfabrikanten in Duitsland. Al vijf generaties lang produceert het familiebedrijf even verfijnde als duurzame lederwaren en reisaccessoires van hoge kwaliteit, soms nog op oude speciale machines. Hammann heeft een bijzondere ervaring, niet alleen in de fijne kleermakerij, maar vooral in de productie van lederen tassen en koffers met frames en handvatten, waar een nauwkeurige afwerking en hoogwaardige materialen een nog grotere rol spelen dan bij de fijne kleermakerij. Om de kwaliteit van zijn lederen producten te garanderen, produceert en verwerkt Hammann (sinds 1864) in zijn hoofdkantoor uitsluitend volnerfleer van Europese oorsprong. Sloten en beslag zijn gemaakt in Duitsland. Ook hier zit het bijzondere in het detail: ze zijn allemaal uit massief messing en gelegeerd staal gefreesd en met de hand gepolijst. Dit is te zien aan de spiegelgladde oppervlakken die niet konden worden bereikt met "getrommeld gepolijste plaatdelen".

  Productinformatie

  Artikel nummer 203616

   100% koeienhuid (stierenleer, dikte 2 mm), herkomst Zuid-Duitsland en Oostenrijk, plantaardig gelooid in Italië. Kleur cognac. Voering van lichte, ongeverfde schapenvacht, herkomst Griekenland, plantaardig gelooid en behandeld met bijenwasglazuur. Binnenkant met 2 zakken over de hele breedte. Metalen rits. Schuif en lussen van stierenleer. Gemaakt in Duitsland. Verkrijgbaar in twee maten.
   Breedte 24 cm, hoogte 15 cm, diepte 13 cm. Gewicht 410 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten