Glafey

Theelichtje in glas met blusdeksel

Glafey
Theelichtje in glas met blusdeksel
  € 3,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Praktisch, duurzaam en mooi

  Drie goed doordachte componenten maken dit theelichtje bijzonder. Ten eerste, het licht zelf: Hij wordt - in de Frankische kaarsenfabriek Glafey - nog steeds goed gegoten uit paraffine en is iets hoger dan in de handel verkrijgbaar, wat leidt tot een lange brandduur en een aanzienlijk beter brandgedrag. Ten tweede, de kom: deze is gemaakt van gecanneleerd persglas, waardoor hij niet alleen ontelbare keren kan worden bijgevuld, maar het licht ook door de wand heen ontsnapt en een mooie lichtval vertoont. Ten derde, het deksel: gemaakt van stevig blik, het dooft de vlam veilig en houdt het theelichtje stofvrij en dus schoon als het gesloten is.

  Duurzame traditie. Glafey

  Glafey in Neurenberg is een bewezen expert op het gebied van verlichting (d.w.z. containerkaarsen met lonthouders). Dankzij de ervaring van het bedrijf die teruggaat tot 1808, zijn deze kaarsen functioneel zeer goed ontwikkeld: ze branden met weinig roet, zijn geurloos en ontwikkelen precies de juiste hoeveelheid licht met een lange brandtijd. Ook de lont en de lontwas zijn nauwkeurig op deze eisen afgestemd.

  Bij de productie is er altijd voor gezorgd dat grondstoffen efficiënt en zuinig worden gebruikt. Bij de theelichtjes bijvoorbeeld, die al tientallen jaren onveranderd worden geproduceerd, is voor de 12-delige verpakking slechts één blikken beker nodig die steeds opnieuw kan worden gevuld - de navulverpakking wordt helemaal zonder beker geleverd. Of met de drijvers en lonten van kurk die sinds 1867 worden geproduceerd (en alleen bij ons los verkrijgbaar zijn), die met een minimaal gebruik van materialen en "boordmiddelen" (glazen vat en plantaardige olie) volwaardige olielampjes worden.

  Glafey maakt ook gebruik van plasticvrije buitenverpakkingen van karton en glassine. En het duurzaamheidsconcept strekt zich ook uit tot de productie. Zo haalt Glafey warmte uit een warmtekrachtcentrale en elektriciteit uit 3.000 vierkante meter zonnepanelen op het eigen bedrijfsdak.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 12751

   Theelichtje paraffine, hoogte 2,4 cm, Ø 3,8 cm, brandduur 7-8 uur. Kom geperst glas, hoogte 3,4 cm, Ø 5 cm. Deksel van blik, Ø 4,9 cm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen