Fritz Hansen

Tafellamp Kaiser idell 6631 T

Zwart
Fritz Hansen
Tafellamp Kaiser idell 6631 T
Zwart
  € 849,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen

  Algemene informatie

  Type 6631: Lamp voor kaderleden

  Dit ontwerp uit 1931 was het vlaggenschip van de bureaulampen uit de Kaiser Idell-serie. Wie de armatuur, die de fabrikant omschreef als een "luxeversie", op zijn bureau had staan, gaf daarmee discreet blijk van zijn hoge positie in de bedrijfshiërarchie. De asymmetrische, hoogglanzende reflectorkap en de voet zijn nat geschilderd (niet gepoedercoat) en met de hand gepolijst. De gebogen arm heeft een kantelgewricht, de schaduw van het kogelgewricht dat vroeger door Kaiser werd gepatenteerd en destijds uitsluitend werd gebruikt. De ingenieuze vorm van de reflector, in combinatie met de verbindingen, maakt een optimale, technisch verfijnde lichtregeling mogelijk.

  Klassieker. Kaiser idell

  Er zijn tweedehands kennissen die je achterlaten met het weemoedige gevoel dat je ze nooit meer zult maken. Hierover schreven wij in onze productcatalogus nr. 9 over de Kaiser idellampen uit Neheim-Hüsten, die onder kenners beroemd waren maar destijds van de markt waren verdwenen, en waarvan de razendsnelle opkomst in de jaren twintig was begonnen. Gelukkig hadden we het in dit geval mis, want ze zijn terug: met hetzelfde ontwerp, dezelfde kwaliteit en hetzelfde vakmanschap waar ze zo beroemd om zijn geworden. Achter de nieuwe uitgave van het origineel - waar niet alleen wij lang naar hebben uitgekeken - zitten de nazaten van de oprichter van Kaiserwerke en twee voormalige leidinggevenden van een Engelse fabrikant van industriële verlichting die de productiefaciliteiten van Kaiserwerke halverwege de jaren tachtig hebben overgenomen.

  Ten behoeve van het werk, ter bescherming van de ogen

  Technisch doordachte lichtsturing en ergonomie, gecombineerd met een uitstekende afwerking, waren ooit stijlbepalende kenmerken van de kantoor-, werkplaats- en huishoudelijke armaturen van Kaiser idell. De creatieve geest erachter was Christian Dell, meester-metaalbewerker aan het Weimar Bauhaus van 1922 tot 1925 en hoofd van de metaalwerkplaats aan de Frankfurter Kunstschool van 1926 tot 1933. Sinds enkele jaren worden de lampen gerestaureerd, deels volgens de oorspronkelijke ontwerpen en deels als nieuwe constructies. Wat ze allemaal gemeen hebben is de hoge standaard van ontwerp, kwaliteit en vakmanschap, die bijvoorbeeld direct zichtbaar is in de reflectorkappen (en, in het geval van de tafellampen, de poten), die zorgvuldig met de hand nat geschilderd en gepolijst zijn.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 41273

   Kap van plaatstaal, met de hand nat geschilderd, Ø 28,5 cm. Basisplaat staal, met de hand nat gelakt, Ø 19,5 cm. Drukschakelaar, stekker en contactdoos (E27, max. 60 W) Duroplast, schakelhuls messing, gepolijst en verchroomd. Arm- en kantelgewricht van messing, zilver gesoldeerd, geslepen, gepolijst en verchroomd. Hoogte 36,5-43 cm. Gewicht 4 kg. Zwarte textielkabel, lengte 1,9 m. Geleverd zonder lamp.
   Aardingscontactstekker (type F).
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen