Menu
Naseweiss

Stoomschip Impulsmotor Cork

Naseweiss
Stoomschip Impulsmotor Cork
  € 24,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 10-12 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Steamboat. Niet alleen voor badkuipkapiteins.

  Dit fascinerende stoombootje is geschikt om het natuurkundige principe van de pulserende motor te begrijpen. Het is echter niet bedoeld voor snel varen of voor de open zee. De kern van de motor, die geen bewegende delen heeft zoals zuigers, kleppen of wielen, bestaat uit een koperen buis en een waxinelichtje. Om hem in werking te stellen wordt de buis eerst met water gevuld met behulp van de meegeleverde pipet. Wanneer het theelichtje wordt aangestoken, verhit de vlam een deel van het water in de buis tot het kookpunt - waarna het plotseling verdampt en wordt uitgestoten. Hierdoor ontstaat een vacuüm in de buis, waardoor vers water wordt aangezogen. Omdat de impuls van de stoomstoot sterker is dan de impuls van de zuiging van het water, beweegt het schip heel langzaam, maar toch gestaag vooruit. De romp van het schip is van kurk, zodat het beter blijft drijven dan de vroegere modellen van hout en zelfs een heel klein beetje sneller gaat. De pulsar motor kan worden gedraaid zodat de rijrichting kan worden beïnvloed. Het is gemaakt in Baden-Württemberg.

  Brutaal van beroep. Speelgoed van Naseweiss

  Het houten speelgoed van de Württembergse fabrikant Naseweiss combineert het speelplezier met de mogelijkheid om te leren over principes uit de natuur, techniek en cultuur - van het natuurkundige principe van de pulsarmotor tot een eenvoudig vergrootglas of een lichtmicroscoop tot een zonnewijzer. Ze nodigen uit tot intensieve betrokkenheid bij de natuur en de omgeving, maar laten tegelijkertijd ruimte voor de eigen ideeën en ontdekkingen van de kinderen en moedigen creatief spel aan.

  Voorzichtig:

  Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Verstikkingsgevaar door kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 67149

   Vanaf 6 jaar. Lichaam kurk onbehandeld, motorblok Carolina pine hout gelakt, spiraal messing. Gemaakt in Duitsland. Hoogte 7,5 cm, breedte 7,5 cm, lengte 17 cm. Gewicht 90 g. Geleverd met 2 theelichtjes, een pipet en gedetailleerde instructies.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen