Menu
Wildlife Garden

Ster lindehout met de hand gesneden

Wildlife Garden
Ster lindehout met de hand gesneden
  € 34,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen

  Algemene informatie

  Vlieger en stem imitator.

  De spreeuw is door de NABU uitgeroepen tot Vogel van het Jaar 2018. De zwarte vogel is beroemd om zijn talenten, want hij kan omgevingsgeluiden en het gezang van andere gevederde wezens in zijn eigen melodie verwerken. Soms zijn zelfs rinkelende tonen, blaffende honden of het geluid van alarmsystemen te horen. Op dezelfde manier is de spreeuw een formatiekunstenaar, want hij kan zich in grote groepen van wel honderdduizend soortgenoten in de lucht verplaatsen. Net als veel andere wilde dieren ontbreekt het hem nu echter aan geschikt leefgebied met broedgelegenheid en voldoende voedsel, zodat de spreeuwenpopulaties in Duitsland al jaren afnemen. Deze handgesneden vogel van lindehout herinnert aan het belang van vogelbescherming in ons land.

  ...en de hele zwerm vogels...

  Ook al stellen ze geen klassieke trekvogels voor, deze figuren hebben een interessante reis achter de rug: onze leverancier werkt nauw samen met enkele dorpen in Mantsjoerije, waar het ambachtelijke houtsnijwerk een lange traditie kent. De Mantsjoerijnse boeren vullen de wintermaanden met het snijden en schilderen van de figuren. Op basis van de modellen van de fabrikant maken ze nu ook deze zangvogels van de Europese breedtegraden - zo buitengewoon levensecht dat ze zelfs geschikt zijn als identificatiehulpmiddel. De gesneden figuren zijn met weerbestendige verf op waterbasis geschilderd in even nauwkeurig handwerk, zodat ze ook buiten kunnen worden geplaatst: op een vlakke ondergrond of ook, omdat ze aan de onderkant een overeenkomstige kleine opening hebben, met behulp van een houten stok in de grond gestoken.

  Roodborst, Goudhaan, Goudvink, Spreeuw.

  Kalkhout, met de hand beschilderd met weerbestendige verf. Voeten staaldraad gecoat.

  Productinformatie

  Artikel nummer 33582

   Handgeschilderd lindehout. Pootjes van gecoat staaldraad. Hoogte 11 cm, lengte 15 cm, breedte 5 cm. Gewicht 100 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen