Menu

Sportschoen Melbourne

Wit
Sportschoen Melbourne Wit
Sportschoen Melbourne
Wit
Wit
269,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

Algemene informatie

Geperforeerd leer. Hittebestendig

Het ontwerp van de relatief nieuwe "Melbourne" is gebaseerd op oudere Brütting modellen. Het heeft een normale wijdte en is een all-purpose loopschoen. Het bovenwerk van geperforeerd leer zorgt voor een goede ventilatie van de voet, zelfs bij zomerse temperaturen. De origineleBrütting leest geeft de schoen een kenmerkende anatomische vorm met een bolvormige hiel en aangegeven orthopedische gewrichtsondersteuning, die terug te vinden is in het voetbed. De schokdempende zool heeft een drielaagse constructie met een slijtvaste rubberen buitenzool, een wig en een doorlopende tussenzool van celrubber. De zoolrand en de achterkap zijn verstevigd met rubber, en er is een extra lederen kap over het teengedeelte. De dekzool van plantaardig gelooid splitleder en de lederen voering verhogen het draagcomfort en bieden een gezond voetklimaat.

Brütting. Echte loopschoenen, gemaakt door schoenmakers

Sinds het einde van de jaren zestig produceert Brütting sportschoenen die in nauwe samenwerking tussen Eugen Brütting uit Nürnberg en trainers en atleten werden ontwikkeld en ook vandaag nog "hand made in Germany" zijn. De Brütting schoenen worden overal door schoenmakers gemaakt. Ze zijn gebouwd op een leest die meer gebogen is dan de gebruikelijke leesten. De voet wordt bij de hiel omsloten door een zacht aansluitende randvoering. De neus is met rubber versterkt. De zoolconstructie ziet af van de tegenwoordig gebruikelijke methoden (schuimplastic met lucht- of gelinsluiting, enz.) en lost de taak van het dempen van de stap op een conventionele, schoenmakersmanier op. In combinatie met de plantaardig gelooide binnenzool van rundsplitleder en de volledige varkensleren dekzool zorgt dit voor een middelzware instap - een boterzachte "inzinking" hoeft u niet te verwachten.

Brütting en de anderen

Sinds wij Brütting lederen loopschoenen in voorraad hebben, krijgen wij te horen dat dit een aanslag is op de gewrichten van onze nietsvermoedende klanten, omdat wij hen beroven van de zegeningen van de tussenzool-compressie-gel-zool-vooruitgang die al decennia lang jaarlijks wordt uitgestort. Het heeft ons altijd verbaasd dat loopschoenen uit de jaren zestig vandaag de dag een groot orthopedisch risico vormen, want in de tijd die sindsdien is verstreken, is er weinig veranderd aan de anatomie en de constructie van de atletiekbaan, maar wel veel aan de marketing van sportmode. In dit opzicht verbaast het ons niet dat de grote merken het nu wat minder nauw nemen met gel en compressie, want kritische stemmen merken op dat de overkussing van de huidige sportschoenen de spanning alleen maar verlegt en de neiging heeft een trainingseffect uit te stellen. We houden ons in en laten het aan u over of u deze lederen sportschoenen daadwerkelijk gebruikt voor training of alleen voor après-sport. Omdat - en dit is een van de belangrijkste verschillen - zij ook een goed figuur slaan voor de laatste.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 14616

Bovenmateriaal Runderhuid (dikte 1,4-1,6 mm), chroomgelooid. Voering koeienhuid, chroom gelooid. Binnenzool plantaardig gelooid splitleder. Gemaakt in Duitsland. Geleverd met witte en rode veters.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu