Menu
Iberica de Esponjas Vegetales

Spoel spons loofah

Iberica de Esponjas Vegetales
Spoel spons loofah
  € 4,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Veelzijdig in gebruik. Spons voor spoelen en reinigen.

  Veel mensen kennen loofah-sponsjes uit de badkamer, waar ze worden gebruikt om zachtjes te scrubben. In de keuken zijn deze milieuvriendelijke hulpjes echter net zo waardevol, omdat ze bij het schoonmaken en afwassen vuil en korsten aanpakken, zonder krassen op de oppervlakken te maken. Als de loofah-sponsjes droog kriebelig en broos lijken, worden ze na een korte onderdompeling in water elastische sponzen met zachte reinigingskracht. Daarom kunnen ze niet alleen voor de vaat worden gebruikt, maar bijvoorbeeld ook voor het schoonmaken van groenten en fruit. Alleen voor zeer ruwe oppervlakken zijn ze niet zo geschikt, omdat luffa vezels los kunnen laten. Onze loofah-spons heeft de vorm van een standaard vaatwasspons; hoewel hij geen water kan opnemen, ligt hij zeer goed in de hand, droogt hij snel omdat de lucht goed kan circuleren, en is hij gemakkelijk schoon te maken. U moet dit ook regelmatig doen, zodat u het lang kunt gebruiken - het beste is om het gewoon goed af te spoelen met zeepwater of het een paar minuten in azijnwater (1:1) te laten weken om bacteriën te elimineren. U kunt het ook koken op 120 °C om het te steriliseren, maar het belangrijkste is om het na elk gebruik goed te laten drogen. Als het uiteindelijk toch weggaat, gooi het dan gewoon bij het compost, want het is 100% biologisch afbreekbaar.

  Natuurlijk, duurzaam, puur plantaardig. Sponsjes.

  De laatste jaren komen we in keuken en badkamer steeds vaker luffa producten tegen, en het lijkt bijna alsof luffa een nieuwe ontdekking is. Maar de loofahkomkommer, ook wel sponskalebas genoemd, is dat helemaal niet, want als oude cultuurplant gebruikt de mens hem al eeuwenlang. In India en Azië is hij bijvoorbeeld populair als groente - net als courgettes hier - maar daarvoor wordt de jonge, onrijpe vrucht gebruikt. In het Midden-Oosten en West-Europa wordt bijna uitsluitend het vezelige binnenste van de rijpe vrucht, het zogenaamde endocarpium, gebruikt. De binnenste laag van de vruchtwand blijft na het drogen achter en ziet eruit als een fijn vertakte, sponsachtige structuur. Door zijn stevige maar elastische structuur kan luffa worden gebruikt als een spons, behalve dat hij geen water kan opnemen of vasthouden. Maar dat is juist het voordeel, want door deze eigenschap zijn luffa sponzen gemakkelijk schoon te maken en drogen ze snel. Ze zijn ook ideaal als bakje voor zeepjes, omdat het water gewoon wegloopt en de lucht kan circuleren.

  Duurzaam geteeld, behandeld met thermaal water.

  Onze luffa sponzen komen uit Spanje, omdat de komkommer het beste groeit in warme streken. In het hart van Galicië, nabij Santiago de Compostela, teelt het bedrijf "Iberica de Esponjas Vegetales" de sponskalebassen op duurzame wijze op ongebruikte wijngaarden of braakliggende terreinen, waardoor tegelijkertijd een zachte herverzadiging wordt gegarandeerd - pesticiden en kunstmest worden volledig vermeden. De samenwerking met de Galicische bijenhoudersvereniging is letterlijk vruchtbaar. Op basis van de Luffa aegyptica of cylindrica heeft het bedrijf door kruising een eigen Luffa-variëteit gekweekt, die vezels van verschillende dichtheid vormt. Deze luffa-sponsjes zijn zeer sterk, maar tegelijkertijd veel zachter dan conventionele, zodat ze ook op de gevoelige huid kunnen worden gebruikt. Vooral de vezels binnenin de vrucht worden zachter bij contact met water dan bij andere rassen. De behandeling met thermaal water versterkt dit effect: na de oogst worden de luffakomkommers ontdaan van het vruchtvlees, gedroogd en vervolgens ondergedompeld in natuurlijk thermaal water van Caldas de Reis bij een temperatuur van 43 °C - alle stappen worden met de hand uitgevoerd, inclusief het snijden voor het beoogde gebruik. En dat zijn er veel, want loofah-sponzen zijn echte allrounders: ze kunnen zowel voor een zachte scrub als voor een bloedsomloopbevorderende massage worden gebruikt. In de keuken en de badkamer verwijderen ze vuil effectief maar voorzichtig, en ze vormen de ideale basis voor zeep. U kunt de luffa sponzen ook snijden in een formaat dat bij u past en u zult zeker nog meer toepassingen vinden.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204276

   Spons kalebas (Luffa cylindrica), lus van sisal. Gemaakt in Spanje. Breedte 11,5 cm, hoogte 7 cm. Gewicht 7 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen