Sonnenleder

Sonnenleder Toilettas klein

Zwart
Sonnenleder
Sonnenleder Toilettas klein
Zwart
  € 159,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Grote mond. Er zit veel achter.

  De kleine toilettas opent wijd dankzij de flap met twee ritsen en biedt zo een snel overzicht van de gehele inhoud, die dankzij de brede opening ook gemakkelijk kan worden verwijderd en weer teruggezet. Hij is niet verder ingedeeld en is ongevoerd, zodat hij ondanks zijn compacte formaat voldoende ruimte biedt voor alle belangrijke gebruiksvoorwerpen die u nodig hebt tijdens een korte reis of een weekend.

  Leer van de put. Roodgelooid

  Sonnenleder in Bodman-Ludwigshafen aan het Bodenmeer in de regio Hegau staat voor een consequent functioneel, puur design. Het zorgvuldig werkende bedrijf handhaaft nog steeds de traditionele methode van leerproductie: het looien van kuilen. Hiervoor worden alleen huiden van Zuid-Duitse runderen gebruikt. De gebruikte looistoffen bevatten voornamelijk afkooksels van schors, wortels en vruchten. In twaalf kuilen met licht stijgende geconcentreerde looibouillons zetten zij in zes tot twaalf weken de eiwitvezels van de runderhuiden om in leervezels. Na het looien worden de huiden aan de lucht gedroogd en in een smeervat gesmeerd volgens een goed bewaard recept. Ongelooid heeft het afgewerkte leer dus een karakteristieke, enigszins lichtebraun-roodachtige tint, waaraan het leer ook de naam "roodgelooid" te danken heeft en die van partij tot partij verschilt. Gebruik, zon en regen veranderen de tint, en na verloop van tijd vormt zich een natuurlijke beschermlaag, het patina, die het leer een onmiskenbaar uiterlijk geeft. Zelfs het in het vat geverfde leer krijgt door het gebruik een glanzend patina.

  Productinformatie

  Artikel nummer 67076

   Runderhuid (dikte 2 mm), met pit gelooid, ongeverfd of vatgeverfd zwart, herkomst Duitsland. Ongevoerd. Messing ritsen, zilver gegalvaniseerd op de zwarte toilettas. Met gepolijste tanden voor het gemakkelijk openen en sluiten van de rits. Gemaakt in Hongarije. Breedte 21 cm, hoogte 8,5 cm, diepte 11,5 cm. Gewicht 180 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen