Menu
Sonnenleder

Sonnenleder Cosmetische tas

Natuur
Sonnenleder
Sonnenleder Cosmetische tas
Natuur
  € 69,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Mooie bestelling. Zacht leer.

  Het kleine cosmeticatasje is gemaakt van het heerlijk zachte, pitgelooide rundleer dat Sonnenleder ook gebruikt voor zijn handtassen. Het past dus niet alleen bij de uitstraling van de mooie stukken, maar is ook op maat gemaakt. Hij is nog groot genoeg voor cosmetica en andere kleine voorwerpen om uw tas netjes te houden - sommige mensen noemen dit type cosmeticatas een opgeruimde tas - maar ook klein genoeg om niet te veel ruimte in uw tas in te nemen.

  Het cosmeticatasje is ongevoerd en binnenin niet verder ingedeeld. De afzonderlijke tanden van de rits zijn gepolijst, zodat hij geen scherpe randen heeft en aangenaam soepel loopt.

  Leer van de put. Roodgelooid

  Sonnenleder in Bodman-Ludwigshafen aan het Bodenmeer in de regio Hegau staat voor een consequent functioneel, puur design. Het zorgvuldig werkende bedrijf handhaaft nog steeds de traditionele methode van leerproductie: het looien van kuilen. Hiervoor worden alleen huiden van Zuid-Duitse runderen gebruikt. De gebruikte looistoffen bevatten voornamelijk afkooksels van schors, wortels en vruchten. In twaalf kuilen met licht stijgende geconcentreerde looibouillons zetten zij in zes tot twaalf weken de eiwitvezels van de runderhuiden om in leervezels. Na het looien worden de huiden aan de lucht gedroogd en in een smeervat gesmeerd volgens een goed bewaard recept. Ongelooid heeft het afgewerkte leer dus een karakteristieke, enigszins lichtebraun-roodachtige tint, waaraan het leer ook de naam "roodgelooid" te danken heeft en die van partij tot partij verschilt. Gebruik, zon en regen veranderen de tint, en na verloop van tijd vormt zich een natuurlijke beschermlaag, het patina, die het leer een onmiskenbaar uiterlijk geeft. Zelfs het in het vat geverfde leer krijgt door het gebruik een glanzend patina.

  Productinformatie

  Artikel nummer 34630

   Runderhuid (dikte 1,8-2,0 mm), pitgelooid, herkomst Duitsland. Ongeverfd of zwart geverfd in de loop. Ongevoerd. Metalen ritssluiting van messing, zilver gegalvaniseerd. Gemaakt in Duitsland. Breedte bovenkant 19 cm, onderkant 16,5 cm, hoogte 13 cm, diepte 4 cm. Gewicht 100 g. Levering zonder inhoud.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen