Menu
designimdorf

Smokehouse

Walnoot
designimdorf
Smokehouse
Walnoot
  € 32,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen

  Algemene informatie

  Black Forest Smokehouse. Nieuw geïnterpreteerd

  Onopvallend glijdt het huisje in het zicht terwijl het de geur van de wierookkaars door de kamer verspreidt. Zoals het een goed geventileerd gebouw betaamt, wordt de rook afgevoerd via het gefreesde uitlaatgat in het dak. Ontwerper Jan Hartmann heeft bij het ontwerp van deze rokerij gekozen voor een traditionele bouwmethode: Voordat de schoorsteen kwam, werd het huis in het Zwarte Woud gebouwd als een zogenaamd rookhuis. Boven de open haard verspreidde de rook zich onder het plafond, waar de ham werd opgeslagen om te worden gerookt, en ontsnapte uiteindelijk via de rookkamer. Naast de gewijzigde functie gaf Hartmann de rokerij ook een nieuw uiterlijk dat met zijn puristische vormgeving decoratief past in elk hedendaags interieur. De rokerij is gemaakt uit één stuk massief hout in een werkplaats in het Zwarte Woud. De levering omvat drie wierookkaarsen met een fijne sandelhoutnoot; vervangers en geuralternatieven zijn te vinden in ons assortiment (onze wierookkaarsen van normaal formaat passen erin).

  Reinigende kracht. Heilzame geur

  Het verbranden van geurige planten, bossen en harsen is diep geworteld in cultus en gebruik. Of het nu gaat om de traditionele Chinese geneeskunde, de zweethut van de inheemse volkeren van Amerika of de wierookceremonie van de Raunächte: ze verwijzen allemaal naar de zuiverende kracht die wordt toegeschreven aan het branden van wierook. Ook al verdween de cultische betekenis geleidelijk naar de achtergrond, de gewoonte om wierook te branden bleef behouden. Wij associëren de geur van wierook en mirre, dennen en sandelhout onvermijdelijk met een feestelijk gevoel van welzijn - alsof de geur van wierook al een kracht bevat die de geest verheft en zo lichaam en geest reinigt van problemen.

  Let op:

  Alleen onder toezicht gebruiken. Plaats tijdens het gebruik op een vuurvaste ondergrond.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203221

   Wierookhuisje met roestvrijstalen plaat en 3 wierookkegels, lengte 7 cm, breedte 5 cm, hoogte 7,5 cm; ventilatieopening Ø 7 mm. Roestvrij stalen plaat lengte 7 cm, breedte 5,5 cm, hoogte 2 mm. Totaal gewicht 140 g. Naar een ontwerp van Jan Hartmann.
   Gemaakt van massief notenhout.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen