Bergs Potter

Simona Plantenpot met Schotel

Klein
Bergs Potter
Simona Plantenpot met Schotel
Klein
  € 24,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  In Franse stijl

  Dit model uit de collectie van Bergs Potter heet Simona. De vorm en decoratie - de aan een touwtje geregen kralen - zijn geïnspireerd op soortgelijke plantenpotten die te vinden zijn op rommelmarkten in het beroemde Quartier Latin in Parijs. Het is gemakkelijk om ze voor te stellen in de Franse tuinen en herenhuizen van de 19e eeuw, want dat is waarschijnlijk waar ze oorspronkelijk thuishoorden. Het bijzondere aan de nieuwe editie in opdracht van de Kopenhagers is dat elke plantenbak in de Simona-serie wordt geleverd met een bijpassende schotel. Dit ziet er niet alleen mooi uit, het bespaart je ook de vaak tijdrovende zoektocht naar bijpassende schotels in de juiste maat. De Simona potten zijn niet bepaald groot, dus het groen profiteert er ook van dat het water kan opvangen. Zo zorg je ervoor dat je potten niet constant uitdrogen. Wij zien de prachtige terracotta potten het liefst op het balkon of in de vensterbank, misschien beplant met vetplanten of varens.

  Plantenpotten voor generaties. Bergs Potter in Kopenhagen

  Toen Victor Berg in 1942 zijn keramiekbedrijf in Kopenhagen erfde, was hij er vooral op gebrand om het dagelijks leven van zijn medeburgers wat kleurrijker te maken in grijze tijden. In de woorden van de Deense dichter Hans Christian Andersen: "Het leven alleen is niet genoeg, zei de vlinder. Er moet zonneschijn, vrijheid en een beetje bloem zijn." Dus had Berg altijd een stel vazen en potten in zijn winkel staan en voegde hij tegelijkertijd snijbloemen aan het assortiment toe. De Kopenhagers vonden dat leuk - in de loop der jaren kwamen er verschillende winkels in de stad bij en uiteindelijk ook plantenpotten en plantenbakken naar zijn eigen ontwerp. Toen de kinderen van Victor Berg in de jaren 80 bij het familiebedrijf kwamen, begonnen ze hun eigen ideeën - aanvankelijk geïnspireerd door historische modellen die ze overal in Europa hadden gevonden - in terracotta uit te voeren. Daarom werkt Bergs Potter nog steeds samen met traditionele pottenbakkerijen in Toscane, in Lucca om precies te zijn, en nu ook in Portugal; een traditie die nu met grote toewijding wordt voortgezet door de derde generatie Berg. Het favoriete materiaal is de beroemde Zuid-Toscaanse Galestro klei, die rijk is aan mineralen en wordt beschouwd als bijzonder vorstbestendig. Eenmaal gebakken kan zelfs de ongeglazuurde terracotta schakeringen vertonen tussen rood en roze, grijs en wit - een aantrekkelijk natuurlijk patina dat alleen deze klei bezit. Nog een voordeel voor de gezondheid van je potplanten: de carbonaat- en kaliumzouten in de klei zorgen voor een goede doorlaatbaarheid, wat een bijzonder positief effect kan hebben op de ontwikkeling van het wortelsysteem.

  Productinformatie

  Artikel nummer 211956

   Ongeglazuurd terracotta, grijs geverfd. Met waterafvoer. Een bijpassende schotel in pot is inbegrepen.
   Hoogte pot 15 cm. Buitenkant Ø 14 cm, binnenkant Ø 13 cm. Schotel hoogte 3,5 cm, Ø 14 cm. Totaal gewicht 1,3 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen