Menu

Shopper koeienhuid

Bruin
Shopper koeienhuid
Bruin
Bruin
€ 329,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

All-rounder voor winkelen en kantoor. De PB 0110 shopper.

Nadat de fabrikant van onze blanco lederen boodschappentas met welverdiend pensioen ging, gingen we op zoek naar een geschikte vervanger - maar er kwam niet echt iets uit de bus. Dus zonder verder oponthoud, vroegen we Philipp Bree om zo'n eenvoudige shopper voor ons te ontwerpen. Juist op dat moment stuitte hij in zijn verzameling op een oude kolentas, die sterk lijkt op onze boodschappentas, die vroeger in oude gebouwen met tegelkachels werd gebruikt, bijvoorbeeld om kolen uit de kelder te halen: Het basisoppervlak komt precies overeen met vier briketten. Philipp Bree creëerde in zekere zin een synthese van beide modellen, en wij vinden het resultaat zo mooi dat we de shopper ook als handtas zouden gebruiken. Dat komt vooral door het ongewone materiaal dat Philipp Bree gebruikt voor een "gewone" shopper: sterk, opengewerkt rundleer in een matglanzend, warm donkerbruin dat mettertijd een prachtig patina krijgt. Door de uitgebreide anilinekleuring vertoont het een diepe, rijke tint en zijn natuurlijke oppervlak, de nerf, die behalve voor het verven niet verder wordt bewerkt. De afwerking door middel van contrasterende zadelstiksels doet de rest - voor het uiterlijk en de duurzaamheid. De dubbel gelaagde, dus uiterst stabiele draagriemen liggen goed in de hand en zijn zo lang dat de tas net zo comfortabel over de schouder kan worden gedragen. De versterkte bodem zorgt voor een stabiele stand. Binnenin is de shopper niet verder onderverdeeld en - ook om gewicht te besparen - niet gevoerd.

PB 0110 door Philipp Bree. Lederwaren met potentieel.

Als telg van de bekende tassenfabrikant Bree groeide Philipp Bree op in een wereld van leer, tassen en andere mooie en functionele dingen (niet alleen van leer). Hij heeft zich het basisidee van zijn vader eigen gemaakt om de beste materialen als geen ander in een gereduceerde maar betekenisvolle vorm te gieten. Het is dus niet verwonderlijk dat hij in het bedrijf van zijn vader ging werken. En hoewel het niet beter kon, brak Philipp met het familiebedrijf, richtte in 2012 zijn eigen merk op en begon vanaf nul. Een soort bevrijding om zich te kunnen concentreren op wat hij het belangrijkst vindt: het materiële. Plantaardig gelooid leder, zuiver linnen en massief messing zijn voor hem de perfecte materialen, omdat zij evenzeer aan zijn hoge functionele als aan zijn esthetische eisen voldoen. Tassen en accessoires van deze materialen hebben niet alleen de potentie om duurzame metgezellen te zijn, ze worden het ook - want dat is de eigenlijke eis van Philipp Bree, niet alleen voor tassen, maar voor de meeste dingen die ons omringen. Ze moeten lange tijd functioneren en, zoals hij het noemt, "geliefde voorwerpen" worden, voorwerpen die bij je horen, die je graag om je heen hebt en die met je leven en veranderen.
Philipp Bree verwacht niet dat zijn tassen en accessoires "geliefde objecten" worden voor iedereen - maar dat ze het potentieel hebben om dat te doen. Dat ze met de tijd en het gebruik steeds mooier worden en een individuele ontwikkeling krijgen, dat laten ze ook zien: De tekenen van slijtage en verwering vertellen hun eigen verhaal en onderscheiden de voorwerpen als onmiskenbaar eigendom van hun eigenaar. Maar dit kan alleen worden bereikt met het juiste materiaal. Daarom komen materiaal en produktie op de eerste plaats, gevolgd door de vorm - in het geval van Philipp Bree geconcentreerd op de essentie, zo helder en duidelijk dat het nauwelijks opvalt als absoluut goed doordacht.

Europese samenwerking onder een Duits dak.

Plantaardig gelooid natuurlijk leder, linnen van Europees langvezelig vlas en messing beslag zijn de materialen bij uitstek. De details over herkomst en fabrikanten lezen als een wandeling door Europa: het fijne kalfssuède voor de voering en de zakken is gemaakt door een Poolse leerlooierij. De sterkere runderhuid is afkomstig van een Belgische looierij die sinds 1873 gespecialiseerd is in plantaardige looiing, en de ruwe huiden komen uit Scandinavië. Een Toscaans bedrijf produceert de metalen onderdelen, die allemaal van massief messing zijn gemaakt. En het linnen is ook geweven in Toscane. Ten slotte worden de producten vervaardigd door fabrikanten in Tsjechië en Polen, die eveneens over tientallen jaren ervaring beschikken. Zij naaien niet met zomaar garen, maar met een bijzonder scheur- en slijtvast garen uit een oude spinnerij in Breisgau. En de ritsen zijn ook in Duitsland gemaakt.
Philipp Bree haalde ontwerpers uit München, Berlijn en Londen aan boord voor het ontwerp. De enige vereiste: de ontwerpen zijn gebaseerd op identieke materialen en volgen een gemeenschappelijk kleurenconcept zodat alle modellen visueel en haptisch compatibel zijn.

Productinformatie

Artikel nummer 200826

Koeienhuid (dikte 2,5 mm), plantaardig gelooid en met aniline geverfd, oorsprong Polen. Ongevoerd. Draagriem (dikte 4 mm), lengte 51 cm, breedte 2 cm. Kleur donkerbruin. Gemaakt in Polen.
Breedte 41 cm, hoogte 27,5 cm, diepte 15 cm. Gewicht 1.000 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu