Wolfgang Werner

Schommelende figuur

De kerstman
Wolfgang Werner
Schommelende figuur
De kerstman
  € 19,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Levendige stemming. Perfect in balans

  Draaien, snijden en slijpen zit hem in het bloed: Wolfgang Werner komt uit een lang gevestigde familie van speelgoedmakers in Seiffen. Historische modellen dienen als inspiratie voor zijn mechanische houten speelgoed, waarvan de constructie laat zien dat Werner oorspronkelijk een carrière als ingenieur voor ogen had. Nu is hij echter een ervaren speelgoedmaker geworden, onder wiens handen - en die van zijn medewerkers - deze perfect uitgebalanceerde schommelfiguren ontstaan. Alleen lokaal hout - zoals beuken, esdoorn, berken en sparren - wordt zorgvuldig met de hand gedraaid, geschuurd en ten slotte geschilderd. Vanaf nu staan ze klaar om vanaf elke denkbare (meubel)rand decoratief hun doel te vervullen en een vrolijke kerststemming te verspreiden.

  Volkskunst uit het Erzgebirge. Seiffen

  Dat zich in het van oorsprong dichtbeboste Erzgebergte een beroemde houtkunst ontwikkelde, is niet alleen te verklaren door de beschikbaarheid van het materiaal. Als industrietak werd de kunstnijverheid des te belangrijker naarmate de plaatselijke mijnbouw snel aan grondstoffen en winstgevendheid verloor. In deze leemte gleed de volkskunst, die de mijnbouw - niet minder dan Kerstmis - nog steeds vormgaf met talrijke motieven. Een centrum van houtkunst ontwikkelde zich rond Seiffen, waar in 1853 een van de eerste vakscholen werd opgericht om het handwerk te promoten. In de zogenaamde speelgoedhoek produceren kleine en grote ambachtelijke bedrijven nog steeds de klassiekers van de volkskunst in het Ertsgebergte: van hoepeldieren en rokende mannen tot mijnwerkersfiguren en notenkrakers tot kaarsenbogen en vleugelpiramides.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203466

   Inheemse houtsoorten zoals beuk, esdoorn, berk en spar, kleurrijk beschilderd. Draad (materiaaldikte ca. 2 mm) met een houten bal. Levering zonder houten frame.
   Lengte 10 cm, breedte 4 cm, gewicht 10 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen