Menu
Mühle Rasurkultur

Scheerkan porselein

Wit
Mühle Rasurkultur
Scheerkan porselein
Wit
  Wit
  € 27,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Mooi en noodzakelijk: scheerpotten.

  Voor natscheerders is de kroes een elementair instrument: alleen daarin, met een goede scheerzeep of -crème en een goede kwast, kan dat fijne, stugge schuim worden gecreëerd dat een diepe, langdurige en huidvriendelijke scheerbeurt mogelijk maakt.

  Scheerkwasten en schaven van Mühle

  Niet elk ambachtelijk bedrijf slaagt erin traditie en moderniteit met elkaar in evenwicht te brengen, maar de scheerkwastfabrikant Mühle wel: Het bedrijf, dat nog steeds door een familie wordt geleid, heeft de traditionele kennis van het vakmanschap behouden en heeft op basis daarvan een brug geslagen naar nieuwe materialen, productiemethoden en hedendaags design. De fabriek in het Erzgebirge produceert artikelen voor nat scheren, die voor 90% met de hand worden gemaakt. Het hart van het bedrijf is nog steeds de scheerkwast. De penseelmaker heeft een vaste hand en een goed oog nodig om te werken met het fijne dassenhaar, dat eerst zorgvuldig wordt gesorteerd, tot op de tiende gram nauwkeurig wordt uitgebalanceerd en vervolgens in de doos in vorm wordt getikt. Vervolgens worden de ongeveer 20.000 haren met grote zorgvuldigheid uit de vormbak gehaald en, zonder dat ook maar één haar van zijn plaats glijdt, stevig in een kwastje gebonden, dat vervolgens wordt schoongemaakt, gelijmd en op het handvat van de scheerkwast gemonteerd. De borstels worden met evenveel zorg gemaakt van speciale synthetische vezels die, net als de dassenharen plukken, in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar zijn. Mühle produceert de scheerkwasten en scheermesjes nu volledig in het hoofdkantoor van het bedrijf in Hundshübel. Wat wordt geleverd is zoveel mogelijk afkomstig uit de regio.

  Van het Erzgebirge naar de hele wereld. Van familiebedrijf tot wereldmerk.

  Otto Johannes Müller maakt de eerste scheerkwast in zijn waskamer en legt daarmee direct na de laatste wereldoorlog de basis voor het bedrijf Mühle. De geschoolde borstel- en kwastenmaker vervaardigt ook borstels en penselen en andere artikelen voor dagelijks gebruik, waaraan in die tijd een tekort bestond, en begint tegelijkertijd zijn producten over de hele wereld te exporteren met het Mühle-logo erop. Amper 20 jaar later onderhoudt Mühle handelsrelaties in 36 landen, in heel Europa, maar ook in Zuid-Amerika en zelfs in de Oriënt zorgen Mühle scheerkwasten nu voor het fijne scheerschuim op de huid. Net als veel andere particuliere bedrijven in de DDR ontkomt Mühle niet aan nationalisatie, maar oprichterszoon Hans Jürgen Müller grijpt de kans om onmiddellijk na de val van de Berlijnse Muur te herprivatiseren - een echt nieuw begin, zo blijkt al snel, want van de vroegere klanten en werknemers blijft nauwelijks iets over. Net als zijn grootvader en vader voor hem en zijn zoon Christian na hem, heeft Hans Jürgen het met uitsterven bedreigde borstelmakersvak nog geleerd, zodat hij nu de familiekennis weer ten volle moet benutten - en dat lukt hem ook. Hij moderniseert de productie en breidt het assortiment in de loop van de volgende jaren uit met scheermessen, scheerkommen en alles wat verder nodig is voor het ochtendritueel van nat scheren. De Mühle-collectie in de historische kapsalon naast de fabriek, die de geschiedenis van het scheren en het bedrijf in gelijke mate presenteert met museale parafernalia, toont de nauwe band met de traditie die ook nu nog bestaat. Vandaag is de scepter in handen van de derde generatie. Andreas en Christian Müller hebben de verticale productie in het hoofdkantoor van de onderneming voortdurend uitgebreid, zodat scheerkwasten en schaven nu ook hier weer volledig geïntegreerd worden geproduceerd. Waar mogelijk betrekt Mühle zich bij regionale producenten. Een consequente voortzetting van deze ecologische en grondstofbesparende productie is ook de ontwikkeling van een verzorgingsserie die voldoet aan de eisen van natuurlijke cosmetica.

  Productinformatie

  Artikel nummer 77907

   Handige scheerpot van zwart of wit porselein. Hoogte 7,5 cm, bodem Ø binnen 6 cm. Gewicht 260 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen