Menu

Schaar wandlamp

Schaar wandlamp
  € 629,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  De schaar in het hoofd...

  ... zijn altijd in de gedachten van ontwerpers wanneer zij gebruiksvoorwerpen moeten maken die (ten eerste) variabel kunnen worden uitgevouwen tot een passend formaat en (ten tweede) klein kunnen worden gemaakt wanneer zij niet worden gebruikt. Een voorbeeld van het productieve gebruik van schaarmechanismen vindt u hier.

  Klassieker. Kaiser idell

  Er zijn tweedehands kennissen die je achterlaten met het weemoedige gevoel dat je ze nooit meer zult maken. Hierover schreven wij in onze productcatalogus nr. 9 over de Kaiser idellampen uit Neheim-Hüsten, die onder kenners beroemd waren maar destijds van de markt waren verdwenen, en waarvan de razendsnelle opkomst in de jaren twintig was begonnen. Gelukkig hadden we het in dit geval mis, want ze zijn terug: met hetzelfde ontwerp, dezelfde kwaliteit en hetzelfde vakmanschap waar ze zo beroemd om zijn geworden. Achter de nieuwe uitgave van het origineel - waar niet alleen wij lang naar hebben uitgekeken - zitten de nazaten van de oprichter van Kaiserwerke en twee voormalige leidinggevenden van een Engelse fabrikant van industriële verlichting die de productiefaciliteiten van Kaiserwerke halverwege de jaren tachtig hebben overgenomen.

  Ten behoeve van het werk, ter bescherming van de ogen

  Technisch doordachte lichtsturing en ergonomie, gecombineerd met een uitstekende afwerking, waren ooit stijlbepalende kenmerken van de kantoor-, werkplaats- en huishoudelijke armaturen van Kaiser idell. De creatieve geest erachter was Christian Dell, meester-metaalbewerker aan het Weimar Bauhaus van 1922 tot 1925 en hoofd van de metaalwerkplaats aan de Frankfurter Kunstschool van 1926 tot 1933. Sinds enkele jaren worden de lampen gerestaureerd, deels volgens de oorspronkelijke ontwerpen en deels als nieuwe constructies. Wat ze allemaal gemeen hebben is de hoge standaard van ontwerp, kwaliteit en vakmanschap, die bijvoorbeeld direct zichtbaar is in de reflectorkappen (en, in het geval van de tafellampen, de poten), die zorgvuldig met de hand nat geschilderd en gepolijst zijn.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 69241

   Kap (Ø 16,2 cm) plaatstaal, met de hand zwart geschilderd, binnenkant wit. Schaar en muurbevestiging plaatstaal, zwart gelakt. Projectie 40-90 cm. Schroeven, hendel en schakelhuls van verchroomd messing. Stopcontact (E27, max. 60 W), drukschakelaar en stekker duroplast zwart. Zwarte textielkabel, lengte 1,85 m. Beschermende contactstekker (type F). Gewicht 1,8 kg. Gemaakt in Denemarken en Letland. Geleverd zonder lamp en bevestigingsmateriaal.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu