Menu
Ménard

Sautoir Ketting Zoetwaterparels

Ménard
Sautoir Ketting Zoetwaterparels
  € 429,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 10-12 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Sautoir ketting. De accessoire van het Charleston tijdperk

  Een sieraad met een geschiedenis: aan het begin van de 20e eeuw begonnen vrouwen hun parelsieraden niet alleen strak om de hals te dragen. Lange kettingen pasten beter bij de vloeiende snit van de nieuwe jurken; ze werden op navellengte gedragen en vielen wijd uit. Niemand minder dan Coco Chanel maakte de sautoir ketting populair in de jaren 1920 - klassiek gedragen bij de "little black dress" als een royaal vallende ketting, driemaal gelust en strak passend of hangend over een brede halslijn op de rug. Voor onze ketting, die meer dan een meter lang is, worden ongeveer 200 zoetwaterkweekparels aan elkaar geregen. De Sautoir ketting komt uit Pforzheim.

  Het kweken van parelmoer. Gekweekte parels

  In Japan slaagde Kokichi Mikimoto er in 1921 in een moderne parelkweekmethode voor zoutwaterparels te ontwikkelen en belangrijke ervaring op te doen met het kweken van de Akoya-parel. Ervaringen waarvan men tegenwoordig niet alleen in het noordwesten van de Stille Oceaan profiteert, maar ook in Oceanië, waar het gevaarlijke parelduiken inmiddels is vervangen door het oogsten van gekweekte parels. Uit de grote verscheidenheid aan parels en parelsieraden hebben wij sieraden geselecteerd die de typische kenmerken van de verschillende parelsoorten tot uitdrukking brengen: de bijna onberispelijke rondheid van de Akoya-parels, de stralende, bloemwitte glans van zelfs relatief kleine zoetwaterparels en de grootsheid van de Tahiti-kweekparel.

  Productinformatie

  Artikel nummer 87395

   Zoetwater gekweekte parels, Ø 6,5-7 mm. Sluiting gemaakt van twee massief mat zilveren ringen (925 zilver). Lengte 125 cm. Gewicht 82 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen